Spitalul Județean din Timișoara redeschide Zona Roșie și va pune la dispoziție 76 de paturi pentru bolnavii COVID, inclusiv paturi de terapie intensivă, a anunțat managerul spitalului, Raul Pătrașcu.
“Astăzi (marți – n. red.) comunitatea sanitară din Timiș a aratat din nou solidaritate, alături de autoritățile competente. Am avut o întâlnire cu managerii spitalelor incluse în Planul Alb pe care l-am creionat în luna martie, cu Directorul DSP Timiș, cu Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate și cu Președintele și Vicepreședintele Curții de Conturi și am luat câteva decizii importante pentru a ne asigura că facem tot ceea ce este posibil pentru cetățenii din Timișoara, județul Timiș și nu numai. În prealabil am obținut sprijinul Prefecturii Timiș și fiecare spital, în funcție de apartenență are tot sprijinul din partea autorităților locale”, a anunțat Raul Pătrașcu.
Potrivit managerului Spitalului Județean din Timișoara, Institutul de Boli Cardiovasculare va pune la dispoziție clădirea ce cazează Secția de Reabilitare Cardiovasculară (aproximativ 40 de paturi, dintre care 16 conectate la oxigen) care se va transforma, cu ajutorul DSP Timiș, în secție exterioară a Spitalului “Victor Babeș” și va trata exclusiv pacienți COVID. De asemenea, se pregătește o secție exterioară pentru pacienții pediatrici, în cazul în care se vor înregistra mai multe cazuri de copii infectați.
Spitalul Județean din Timișoara va mări semnificativ capacitatea de tratare a tuturor cazurilor de COVID, inclusiv cele mai grave. Pe lângă cele 12 paturi de terapie intensivă asigurate în prezent (din care jumătate sunt astăzi ocupate), va fi redeschisă Zona Roșie – Infecțioase COVID, cu 76 de paturi, toate conectate la oxigen, și capacitate de 11 paturi de terapie intensivă, pentru început.
“Această Secție Roșie mărită din clădirea Ortopediei va fi complet operațională din nou în 7-14 zile timp în care vom avea o zonă roșie temporară cu capacitate de aproximativ 16 paturi, toate conectate la oxigen (operațională începând cu 9 octombrie). Secția mărită va avea aceleași circuite complet separate, cu camere de echipare și dezechipare/decontaminare, cu acces la bloc operator pregătit și cu echipe multidisciplinare care vor avea grijă de bolnavi”, a precizat Raul Pătrașcu.