Un element de muniție din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit de un grup de arheologi în ceasul din turnul Bisericii Evanghelice din Piaţa Huet din Sibiu, în timpul lucrărilor de restaurare a lăcașului de cult.

Potrivit ISU Sibiu, la fața locului s-a deplasat de urgență echipajul pirotehnic și un echipaj de pompieri militari cu autospeciala de stingere cu apă și spumă. În scop preventiv și pentru desfășurarea în siguranță a intervenției, s-a procedat la balizarea zonei și închiderea pieței pe o rază de aproximativ 150 de metri pătrați și interzicerea accesului din școala și înspre școala care se află în imediata apropiere.

„Specialiștii pirotehnicieni au intervenit în interiorul bisericii efectuând cercetarea, identificarea, ridicarea, transportarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare a unui proiectil exploziv de război, din Al Doilea Război Mondial, calibrul 76 mm, cu focosul activ”, potrivit ISU Sibiu.

Pirotehnicienii le solicită cetăţenilor ca, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, și să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112  pentru a interveni pentru ridicarea şi neutralizarea acestor elemente.

(FOTO: ISU Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania