Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, susține că, deși în municipiu este o capacitate de testare PCR foarte bună, va fi nevoie să se achiziționeze teste speciale, pentru a diferenția COVID-19 de virusurile sezoniere.

Dominic Fritz a subliniat faptul că în Timișoara nu mai sunt disponibile paturi de terapie intensivă, iar personalul medical, care lucrează din martie fără pauză, este epuizat.

Declarațiile primarului ales al Timișoarei vin în urma unei întâlniri pe care a avut marți cu prefectul de Timiș, Liliana Oneț, directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, și medicii Cristian Oancea și Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Întâlnirea a avut ca temă pregătirea sistemului public pentru a gestiona creșterea cazurilor de Covid-19 la Timișoara

„Deși la Timișoara avem între timp capacitate de testare PCR foarte bună, va fi nevoie să se achiziționeze teste speciale, pentru a diferenția COVID-19 de virusurile sezoniere. Sunt necesare și unele schimbări de legislație, în contextul supraaglomerării spitalelor Covid 19 și de suport, pe care le voi susține în discuțiile pe care le voi avea cu decidenții din București.  Sistemul de sănătate local are nevoie de decizii rapide – atât administrative, cât și legale. De aceea este de dorit ca învestitura să se producă în cel mai scurt timp pe care-l prevede legea astfel încât să preiau atribuțiile de primar și să intervenim cu soluții. Sunt încrezător că am început cu bine cooperarea instituțională pe această provocare uriașă care este criza Covid. Dincolo de politică și administrație, nu vom putea limita extinderea comunitară a virusului dacă nu fiecare dintre noi se comportă cu responsabilitate. Trebuie să ne protejăm. Am învățat, din propria experiență, că putem să avem o viață normală dacă purtăm masca în spații închise sau aglomerate, păstrăm distanța și dacă ne mutăm mai multe activități afară sau în spații foarte bine aerisite, cât se poate”, a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Primarul ales al Timişoarei și-a făcut un test COVID-19 după ce a intrat în contact cu o persoană, care a fost ulterior confirmată cu coronavirus. Rezultatul testului a fost negativ, dar Dominic Fritz va rămâne în autoizolare până la efectuarea celui de-al doilea test, la sfârșitul săptămânii.

(FOTO: Facebook / Dominic Fritz)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania