fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDominic Fritz: Va fi nevoie să se achiziționeze teste speciale, pentru a...

Dominic Fritz: Va fi nevoie să se achiziționeze teste speciale, pentru a diferenția COVID-19 de virusurile sezoniere

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, susține că, deși în municipiu este o capacitate de testare PCR foarte bună, va fi nevoie să se achiziționeze teste speciale, pentru a diferenția COVID-19 de virusurile sezoniere.

Dominic Fritz a subliniat faptul că în Timișoara nu mai sunt disponibile paturi de terapie intensivă, iar personalul medical, care lucrează din martie fără pauză, este epuizat.

Declarațiile primarului ales al Timișoarei vin în urma unei întâlniri pe care a avut marți cu prefectul de Timiș, Liliana Oneț, directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, și medicii Cristian Oancea și Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Întâlnirea a avut ca temă pregătirea sistemului public pentru a gestiona creșterea cazurilor de Covid-19 la Timișoara

„Deși la Timișoara avem între timp capacitate de testare PCR foarte bună, va fi nevoie să se achiziționeze teste speciale, pentru a diferenția COVID-19 de virusurile sezoniere. Sunt necesare și unele schimbări de legislație, în contextul supraaglomerării spitalelor Covid 19 și de suport, pe care le voi susține în discuțiile pe care le voi avea cu decidenții din București.  Sistemul de sănătate local are nevoie de decizii rapide – atât administrative, cât și legale. De aceea este de dorit ca învestitura să se producă în cel mai scurt timp pe care-l prevede legea astfel încât să preiau atribuțiile de primar și să intervenim cu soluții. Sunt încrezător că am început cu bine cooperarea instituțională pe această provocare uriașă care este criza Covid. Dincolo de politică și administrație, nu vom putea limita extinderea comunitară a virusului dacă nu fiecare dintre noi se comportă cu responsabilitate. Trebuie să ne protejăm. Am învățat, din propria experiență, că putem să avem o viață normală dacă purtăm masca în spații închise sau aglomerate, păstrăm distanța și dacă ne mutăm mai multe activități afară sau în spații foarte bine aerisite, cât se poate”, a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Primarul ales al Timişoarei și-a făcut un test COVID-19 după ce a intrat în contact cu o persoană, care a fost ulterior confirmată cu coronavirus. Rezultatul testului a fost negativ, dar Dominic Fritz va rămâne în autoizolare până la efectuarea celui de-al doilea test, la sfârșitul săptămânii.

(FOTO: Facebook / Dominic Fritz)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.