fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIENoul primar al Oradiei, Florin Birta, și cei 27 de consilieri locali...

Noul primar al Oradiei, Florin Birta, și cei 27 de consilieri locali au primit certificatul doveditor al alegerilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Biroului Electoral Municipal Oradea, judecătorul Antik Levente, a înmânat joi, într-un cadru oficial, primarului ales al Oradiei, Florin Birta, și celor 27 de consilieri aleși, certificatul doveditor al alegerilor.

Evenimentul a avut loc în Sala mare a Primăriei Oradea.

Cei 27 de consilieri locali sunt: Dulca Camelia-Mariana, Căuș Vasile-Aurel, Dragoș Marcel-Daniel, Burta Olivia-Ligia, Morar Grigore, Nica Antonia-Monica, Filimon Teofil-Laviniu, Moș Patricia-Simina-Arina, Dușe Traian-Adrian, Lezeu Ioan, Marinău Florin-Liviu, Crăciun Nicolae-Andrei, Buhaș Camelia-Liana, Zdrâncă Ionel-Marius, Chiană Laurențiu-Alin, Tirla Ioan-Alexandru, Negrean Daniel-Dumitru, Barabaș Călin-Iulian, Tau Ioan, Nica Nicolae, Szabo Jozsef, Hunyadi Istvan, Kadar Hunor, Peto Dalma-Csilla, Pavel Emilian, Madar Marius Adrian și Bungău Florica.

Urmează ca Judecătoria Oradea să emită o încheiere de validare, după care Prefectul județului Bihor va emite ordinul de convocare a ședinței de constituire a noului Consiliu Local.

Mandatele trebuie validate de instanțe în cel mult 25 de zile de la data desfășurării alegerilor, respectiv până la data de 21 octombrie.

După validarea mandatelor aleșilor locali de către instanța competentă și în urma ordinului de convocare emis de prefect, aleșii vor depune jurământul în fața reprezentanților Guvernului în teritoriu, în cadrul ședinței de constituire.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Secretar ungar de stat, la Oradea: În învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe

Bence Rétvári a explicat că în învăţământ, graniţele naţionale sunt demontate în mai multe privinţe, şi indiferent dacă cineva s-a născut pe o parte sau cealaltă a graniţei, poate învăţa aceleaşi lucruri despre literatura şi istoria maghiară.