fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADTur ghidat în memoria baronului Francisc Neuman, în premieră, la Arad

Tur ghidat în memoria baronului Francisc Neuman, în premieră, la Arad

Publicat în

spot_img
spot_img

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad va organiza în premieră, sâmbătă, 10 octombrie, turul ghidat „Neuman 110”, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la nașterea baronului Francisc Neuman.

De-a lungul acestui tur, turiștii vor vizita clădiri istorice și locuri de care bine cunoscuta familie Neuman și-a legat numele: Palatul Neuman, Casa Neuman, Palatul Administrativ, Palatul Cultural, Sinagoga Neologă, și multe altele. Turul se va încheia la stadionul UTA-Francisc Neuman.

„Prin bogăția sa de clădiri de patrimoniu, centrul Aradului reprezintă un veritabil muzeu de arhitectură în aer liber. Multe din aceste clădiri își datorează existența unuia dintre cele mai importante personalități ale Aradului istoric: baronul Francisc Neuman. Îi datorăm acestuia respect, iar demersul nostru, de a realiza un circuit turistic dedicat păstrării vii a memoriei sale sunt convins că va avea succes și va fi apreciat”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Turul gratuit va începe de la ora 10:00, din fața sediului Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Bulevardul Revoluției nr. 81 și va dura aproximativ 4 ore. Unele obiective vor fi prezentate de invitați speciali precum: familia Vizental, reprezentanții comunității evreiești din Arad, la Sinagoga Neologă. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când echipa arădeană U.T.A. a eliminat-o din primul tur al Cupei Campionilor Europeni pe celebra Feyenoord Rotterdam, deţinătoarea trofeului, în toamna anului 1970. La stadion vor fi legendele UTA Mircea Axente și Viorel Sima, precum și Dorel Cura, al 4-lea în clasamentul all-time al echipei UTA ca număr de meciuri jucate. Despre istoria și înființarea echipei va povesti istoricul Dionisie Piroș. Înscrierile au început de luni, 5 octombrie, și în doar 3 zile s-au ocupat toate locurile. Datorită interesului ridicat generat de acest tur, organizatorii intenționează să realizeze și ediția a 2-a în perioada imediat următoare. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad oferă grupurilor de turiști astfel de tururi atractive, în municipiu și județ, cu respectarea regulilor legate de situația pandemică actuală: distanțare fizică, purtarea măștii etc.

(SURSA FOTO: Facebook / Centrul de Turism Arad)

Ioana Pop

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Anchetă la Arad | Sunt verificate mai multe contracte ce ar fi fost atribuite fără licitaţie de Consiliul Judeţean

Procurorii arădeni au anunţat, vineri, că fac cercetări pentru abuz în serviciu în legătură cu mai multe contracte care ar fi fost atribuite de Consiliul Judeţean fără licitaţie publică, prin intermediul unor instituţii subordonate

În municipiul Arad au fost amenajate primele „pajiști urbane”

Amenajarea de „pajiști urbane”  se înscrie în demersul municipalității de a de a transforma Aradul într-un oraș verde și sunt parte a proiectului, finalizat  anul trecut, ce a constat în instalarea unui strat vegetal de Sedum între liniile de tramvai, suprafața respectivă devenind o zonă verde sustenabilă (biodiversă), cu cost de mentenanță minimă.