Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad va organiza în premieră, sâmbătă, 10 octombrie, turul ghidat „Neuman 110”, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la nașterea baronului Francisc Neuman.

De-a lungul acestui tur, turiștii vor vizita clădiri istorice și locuri de care bine cunoscuta familie Neuman și-a legat numele: Palatul Neuman, Casa Neuman, Palatul Administrativ, Palatul Cultural, Sinagoga Neologă, și multe altele. Turul se va încheia la stadionul UTA-Francisc Neuman.

„Prin bogăția sa de clădiri de patrimoniu, centrul Aradului reprezintă un veritabil muzeu de arhitectură în aer liber. Multe din aceste clădiri își datorează existența unuia dintre cele mai importante personalități ale Aradului istoric: baronul Francisc Neuman. Îi datorăm acestuia respect, iar demersul nostru, de a realiza un circuit turistic dedicat păstrării vii a memoriei sale sunt convins că va avea succes și va fi apreciat”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Turul gratuit va începe de la ora 10:00, din fața sediului Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Bulevardul Revoluției nr. 81 și va dura aproximativ 4 ore. Unele obiective vor fi prezentate de invitați speciali precum: familia Vizental, reprezentanții comunității evreiești din Arad, la Sinagoga Neologă. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când echipa arădeană U.T.A. a eliminat-o din primul tur al Cupei Campionilor Europeni pe celebra Feyenoord Rotterdam, deţinătoarea trofeului, în toamna anului 1970. La stadion vor fi legendele UTA Mircea Axente și Viorel Sima, precum și Dorel Cura, al 4-lea în clasamentul all-time al echipei UTA ca număr de meciuri jucate. Despre istoria și înființarea echipei va povesti istoricul Dionisie Piroș. Înscrierile au început de luni, 5 octombrie, și în doar 3 zile s-au ocupat toate locurile. Datorită interesului ridicat generat de acest tur, organizatorii intenționează să realizeze și ediția a 2-a în perioada imediat următoare. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad oferă grupurilor de turiști astfel de tururi atractive, în municipiu și județ, cu respectarea regulilor legate de situația pandemică actuală: distanțare fizică, purtarea măștii etc.

(SURSA FOTO: Facebook / Centrul de Turism Arad)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.