Un incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la locomotiva unui tren marfar, în gara Băniţa, județul Hunedoara.

Pompierii Detaşamentului Petroşani au acţionat cu trei echipaje cu autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului ce a distrus locomotiva. Intervenția s-a putut face doar după întreruperea curentului pe linia de înaltă tensiune, dar a fost salvată garnitura formată din 37 de vagoane de marfă goale.

„Din cauza presiune scăzute în hidrantul gării, alimentarea cu apă a fost realizată în sistem naveta de la aproximativ 7 kilometri. După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, pompierii petroşăneni au reuşit stingerea incendiului concluzionând că acesta a pornit din zona răcitorului de ulei al transformatorului principal, în urma efectului termic al curentului electric.  Nimeni nu a fost rănit în acest incendiu. Traficul feroviar pe dubla 2, între Simeria şi Petroşani, a fost reluat înainte de ora 6.00”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

(SURSA FOTO / VIDEO: ISU Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania