Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba a donat Spitalulului Municipal din Blaj, spital suport COVID-19, o cantitate însemnată de materiale sanitare în valoare de peste 50.000 de lei, destinate desfăşurării în condiţii optime a activităţii medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

Au fost donate măşti de protecție, mănuşi, combinezoane, viziere, dezinfectanţi de mâini şi suprafeţe, care vor fi folosite de cadrele medicale implicate în triajul, diagnosticarea, tratarea şi îngrijirea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

“Având în vedere situaţia curentă şi răspândirea vertiginoasă a virusului la nivelul judeţului nostru, în calitate de organizaţie umanitară cu expertiză în prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor, recomandăm tuturor locuitorilor judeţului Alba multă prudenţă, curaj şi responsabilitate în desfăşurarea activităţilor curente. Prevenţia în acest context, adoptată la nivel individual prin luarea măsurilor de siguranţă recomandate, este un act de responsabilitate civică. Misiunea umanitară fundamentală a Crucii Roşii este de a preveni şi alina suferinţa umană, protejarea vieţii şi sănătăţii, asigurarea respectării fiinţei umane, în mod imparţial, fără nicio discriminare de naţionalitate, rasă, sex, religie, clasă socială şi opţiune politică”, a declarat directorul Filialei de Cruce Roşie Alba, Adrian Ionel Duşa.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania