Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Hunedoara a adoptat vineri o serie de măsuri pentru diminuarea impactului infectării cu COVID-19, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele peste 5 ani în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, de luni până vineri, în intervalul orar 07.45 – 20.00.

Pentru a preveni apariția unor noi focare, CJSU Hunedoara a mai decis ca în spitalele din județ, la Serviciul Județean de Ambulanță, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și centrele rezidențiale pentru îngrijire, angajații care se întorc din concedii de odihnă/învoire/recuperare sau alte situații vor fi testați pentru COVID-19 înainte de a se prezenta la locul de muncă.

O altă măsură prevăzută în document se referă la intensificarea activităților de control în piețe, târguri și mijloace de transport în comun.

În urma analizării datelor privind incidența cumulată a cazurilor pozitive în ultimele 14 zile, de 3/1.000 locuitori, în județul Hunedoara nu sunt situații de depășiri și nu este necesară instituirea carantinei zonale.

Situația cazurilor pozitive a căror incidență pentru fiecare localitate depășește 1,5/1.000 va fi analizată la începutul săptămânii viitoare. În funcție de rezultate, vor fi luate sau nu, măsuri de restricționare a unor tipuri de activități comerciale cu publicul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania