Noul prefect al județului Hunedoara, Petru Călin Marian, a depus jurământul pentru învestirea în funcție.

Decizia de numire a unui nou prefect al județului a fost luată în ședința de Guvern de joi și survine demisiei din funcția de prefect a lui Vasilică Potecă, care își va depune candidatura pentru un loc în Senatul României, din partea PNL Hunedoara, la alegerile parlamentare din decembrie.

La ceremonia de învestire, care s-a desfășurat în sistem videoconferință și a fost condusă de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au participat fostul prefect, Vasilică Potecă, subprefectul Dorel Ovidiu Bretean, reprezentanți ai structurilor MAI și o parte din angajații Prefecturii Hunedoara.

Călin Petru Marian are 49 de ani este de profesie inginer agronom, absolvent al  Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

În ultimii ani, Petru Călin Marian a ocupat următoarele funcții: director al Unității Fitosanitare pentru Protecția Plantelor din județul Hunedoara, director al Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Hunedoara, director al APIA Hunedoara, director al Companiei Județene de  Turism din cadrul Consiliului Județean Hunedoara, director al Unității de Asistență Medico-Socială Baia de Criș, director la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Hunedoara, director al Camerei Agricole, și director al Direcției pentru Agricultură Județeană Hunedoara. Din iulie anul acesta a ocupat funcția de subprefect al județului Hunedoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.