Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis vineri mai multe măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului COVID-19, una dintre ele fiind suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității în interiorul clădirilor a restaurantelor şi cafenelelor din Cluj-Napoca și mai multe localități din județ.

Este vorba despre localități în care incidenţa cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 este peste pragul de 1,5/1.000 locuitori – Cluj-Napoca, Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad.

CJSU Cluj a hotărât ca, începând de luni, 12 octombrie, în aceste localități să intre în vigoare următoarele măsuri:

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, a activităţii cu publicul,  a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.       

Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire,  a activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

Se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, a activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară.

– suspendarea, pe o perioadă de 10 zile, cu posibilitatea de prelungire,  a activităţii cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

– prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

– nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania