O nouă linie de gardă, în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală, va funcționa la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Măsura a fost luată în urma discuțiilor dintre conducerea Consiliului Județean (CJ) Cluj și cea a spitalului și este necesară pentru ca unitatea medicală să facă față în condiții optime numărului în creștere de pacienți infectați cu coronavirus care necesită evaluare medicală atât în spitalizare continuă, cât și în servicii de spitalizare de zi.

În urma acestei decizii, linia de gardă în specialitatea Radiologie și Imagistică Medicală va funcționa în regim non-stop, 24/24 de ore, de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă și duminică vor exista două schimburi. Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, atâta timp cât necesitățile o vor impune.

Anterior acestei decizii, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală funcționa de luni până duminică, într-un singur schimb, între orele 8,00 și 14,00.

„Mobilizăm toate resursele necesare și luăm măsurile adecvate pentru investigarea și tratarea optimă a pacienților care se confruntă cu virusul SARS-CoV-2. Dispunem de fondurile necesare și de personalul specializat care să deservească această linie de gardă, astfel că decizia vine, cu siguranță, în beneficiul direct al pacienților. Extrem de important, noua linie de gardă va veni nu doar în sprijinul pacienților Spitalului de Boli Infecțioase ci și al celorlalte spitale COVID din Cluj”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.