Pandemia de COVID-19 a obligat Biblioteca Județeană din Deva să întrerupă evenimentele culturale tradiționale, lansările de carte, prezentările unor personalități, dar instituția a folosit această perioadă pentru a face lucrări de reparații, modernizare, renovare, înnoire în aproape toate secțiile bibliotecii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

După ample lucrări de reabilitare la Secția de Împrumut și Secția de Împrumut Carte pentru Copii, a venit rândul Sălii de Lectură să primească o nouă înfățișare. Sala de Lectură este locul unde utilizatorii iau contact prima oară cu biblioteca și, de aceea, conducerea instituției a decis să-i schimbe aspectul, s-o facă mai atractivă, cu mult mai multe valențe funcționale.

Modernizarea Sălii de Lectură a durat câteva luni și s-a realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Hunedoara, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 200.000 de lei.

“Acum suntem bucuroși să anunțăm faptul că Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și-a redeschis porțile pentru prietenii noștri, vechi și noi, pe care îi așteptăm cu drag. Ei vor avea surpriza plăcută să găsească un spațiu complet refăcut, cu mobilier nou, pardoseală schimbată, corpuri de iluminat și instalații electrice moderne. Pe rafturi, utilizatorii noștri vor descoperi numeroase noutăți editoriale din toate domeniile cunoașterii. Ambianța este primitoare, prietenoasă, caldă, dominată de eleganță și bun gust, așa cum trebuie să fie interiorul unei biblioteci a secolului XXI”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania