fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARASala de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva, redeschisă după lucrări de...

Sala de Lectură a Bibliotecii Județene din Deva, redeschisă după lucrări de modernizare

Publicat în

spot_img
spot_img

Pandemia de COVID-19 a obligat Biblioteca Județeană din Deva să întrerupă evenimentele culturale tradiționale, lansările de carte, prezentările unor personalități, dar instituția a folosit această perioadă pentru a face lucrări de reparații, modernizare, renovare, înnoire în aproape toate secțiile bibliotecii.

După ample lucrări de reabilitare la Secția de Împrumut și Secția de Împrumut Carte pentru Copii, a venit rândul Sălii de Lectură să primească o nouă înfățișare. Sala de Lectură este locul unde utilizatorii iau contact prima oară cu biblioteca și, de aceea, conducerea instituției a decis să-i schimbe aspectul, s-o facă mai atractivă, cu mult mai multe valențe funcționale.

Modernizarea Sălii de Lectură a durat câteva luni și s-a realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Hunedoara, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 200.000 de lei.

“Acum suntem bucuroși să anunțăm faptul că Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și-a redeschis porțile pentru prietenii noștri, vechi și noi, pe care îi așteptăm cu drag. Ei vor avea surpriza plăcută să găsească un spațiu complet refăcut, cu mobilier nou, pardoseală schimbată, corpuri de iluminat și instalații electrice moderne. Pe rafturi, utilizatorii noștri vor descoperi numeroase noutăți editoriale din toate domeniile cunoașterii. Ambianța este primitoare, prietenoasă, caldă, dominată de eleganță și bun gust, așa cum trebuie să fie interiorul unei biblioteci a secolului XXI”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Ioana Pop

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel