fbpx
13.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSurpriză în alegerile interne USRPLUS din județul Bistrița-Năsăud

Surpriză în alegerile interne USRPLUS din județul Bistrița-Năsăud

Publicat în

spot_img
spot_img

Duminică, 11 octombrie, s-au organizat alegeri interne în cadrul USRPLUS Bistrița-Năsăud pentru desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare. Așa după cum s-a întâmplat în cazul filialei din județul Cluj și la Bistrița-Năsăud aceste alegeri au adus în față persoane noi, mai puțin cunoscute, oameni care vor avea locuri eligibile pentru viitorul Parlament, în detrimentul celor care erau deja parlamentari și sperau la un nou mandat.

Delegații USRPLUS l-au susținut pe președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, pentru a deschide lista de candidați pentru Camera Deputaților, iar la Senat lista va fi deschisă de Ioan-Emilian Gabor, președintele USR Năsăud și vicepreședinte al filialei județene. Deputatul Cristina Iurișniți, unul dintre cei mai activi parlamentari din actuala legislatură, va fi abia a patra opțiune pe lista USRPLUS de la Camera Deputaților.

Lorand Toth

”Am ales să susținem un om care nu se abate de la cele mai importante valori umane – respectul și integritatea, valori imperios necesare pentru dezvoltare noului mod de a face politică către care tindem cu toții. Lorand poate fi descris drept un excelent profesionist în vârstă de 37 de ani. De profesie este inginer constructor, implicat în numeroase proiecte și lucrări care au fost armonios finalizate. Din punct de vedere politic, este artizanul formării grupului USR Bistrița-Năsăud încă din anul 2016. Prin urmare, considerăm că Lorand Toth (foto), susținător al oamenilor integri și drepți care nu au mai făcut politică, este cea mai bună alegere pentru județul Bistriția-Năsăud din partea USR PLUS.”, au scris pe pagina oficială a partidului responsabilii cu partea de mediatizare.

La rândul său, Ioan-Emilian Gabor spune că anul 2020 a fost un an bun pentru el din punct de vedere politic

Ioan-Emilian Gabor

„Am câștigat alegerile locale în Năsăud, alături de Dorin Vlașin, candidatul susținut de USR PLUS, și am obținut o majoritate confortabilă în Consiliul Local alături de PNL. Aseară, am câștigat alegerile interne pentru primul loc pe lista candidaților USR PLUS Bistrița-Năsăud la Camera Senatului. Sper ca acest trend să continue, iar pe 6 decembrie 2020 să câștig un loc în Parlamentul României.”, a scris Ioan-Emilian Gabor (foto) pe aceeași pagină de socializare a partidului.

Delegații care au ales ordinea pe listele pentru alegerile parlamentare nu au fost deloc impresionați de activitatea parlamentară foarte bogată și nici de implicarea politică demnă de remarcat a actualului deputat USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți. Votul lor a adus-o pe aceasta abia pe locul patru în lista de la Camera Deputaților, acesta fiind loc neeligibil.

Cristina Iurișniți

”O lecție ale acestor alegeri interne, nu doar în județul Bistrița-Năsăud, ar fi că metehnele și apucăturile vechi se învață uneori destul de repede, indiferent de cât de noi sunt generațiile sau partidele politice. Din punctul meu de vedere, acesta e un pericol real, căruia trebuie să învățăm cât mai repede să îi facem față, dacă vrem cu adevărat o schimbare reală și de substanță în modul în care se va face în continuare politica în România. Dincolo de toate acestea, urez succes viitorilor candidați, pe care îi felicit pentru rezultatul obținut în scrutinul intern.” a spus Cristina Iurișniți.

În urma alegerilor interne, mulți dintre parlamentarii primei generații USR nu se vor mai regăsi pe listele de candidați la viitoarele alegeri parlamentare. Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu, la Cluj, Vlad Alexandrescu și Florina Presadă, la București, și Cristina Iurișniți la Bistrița-Năsăud sunt cele mai relevante exemple în acest sens. Cu toții au spus, însă, că activitatea lor politică nu se va opri aici.

Adrian Meitner

Articole recente

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

Mai multe articole de același fel

Noi alegeri în două comune din judeţele Mureş şi Alba

Un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar are loc duminică pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj din comunele Cheţani, judeţul Mureş, şi Poşaga, judeţul Alba.

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.