fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSUn angajat al Operei Brașov, confirmat cu Covid-19

Un angajat al Operei Brașov, confirmat cu Covid-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Angajații Operei Brașov au fost trimiși acasă, iar spectacolele au fost sistate pentru următoarele două săptămâni, după ce unul dintre salariați a fost confirmat astăzi cu Covid-19. Spectacolul din această seară – „Sânge vienez”, de Johan Strauss fiul – va fi reprogramat la o dată ce va fi comunicată în timp util.

În urma deteriorării ușoare a stării de sănătate, unul dintre soliștii Operei Brașov s-a hotărât să își efectueze de urgență testul Covid, acesta ieșind pozitiv. Din fericire, simptomele sunt ușoare și, cel puțin deocamdată, situația este sub control. Imediat ce rezultatul testului a fost aflat, conducerea Operei Brașov a decis suspendarea activității instituției pentru următoarele două saptămâni, reprogramarea spectacolelor și monitorizarea atentă a stării de sănătate a tuturor salariaților.

”Inevitabilul s-a produs și la noi. Din motive de siguranță, atât pentru lucrători cât și pentru publicul care participă consecutiv la spectacole, conducerea Operei – având acordul DSP – a hotărât ca toate spectacolele să fie sistate iar lucrătorii să intre într-un concediu de două săptămâni. Opera Brașov se numără printre primele instituții culturale din țară care și-au pornit activitatea culturală cu publicul încă din luna iunie, în prezent fiind peste 50 de spectacole susținute pe scenă.” a declarat pentru Știrile Transilvaniei directorul artistic, Mihai Irimia.

Instituția ar fi urmat să intre într-un binemeritat concediu, începând cu luna noiembrie, în condițiile în care spectacolele Operei Brașov sunt cu casa plină încă din luna iunie. Opera Brașov a emis și un comunicat de presă pe care îl redăm integral mai jos:

„Dragi spectatori

Chiar dacă am dorit să nu ajungem în situația de a ne schimba planurile artistice și de a anula întâlnirile, atât de dragi, cu dumneavoastră, pericolul –care planează asupra tuturor – ne aduce în situația de a ne gândi la sănătatea și siguranța celor dragi: publicul spectator, artiști și întregul personal ce slujește Opera.

Astfel, deși au fost luate toate măsurile de prevenție și combatere a SARS-COV-2 și au fost respectate cu strictețe regulile impuse, vrem să evităm cu precădere orice situație care ar pune în pericol sănătatea noastră, a tuturor.

Situația se poate schimba de la o zi la alta și, așa cum se înrăutățește câteodată, tot așa se poate și ameliora. Și asta este valabil pentru întreaga planetă.

Important este să ne protejăm individual și, să îi ocrotim pe cei din jurul nostru.

Spectacolul din aceată seară „Sânge vienez” de Johan Strauss fiul va fi reprogramat la o dată ce va fi comunicată într-un timp util. Biletele pot fi reportate pentru alte evenimente ale Operei Brașov sau vor putea fi returnate.

Cu multă prețuire, multă grijă și speranță în bine  

Colectivul Operei Brașov”…              

Adrian Scriminț

Articole recente

ELEDELÜNK

A samáriai asszonyról szóló történetben azt olvassuk, hogy miután ez a rossz nô újjászületett és megtért a Jézus Krisztussal való találkozás hatására, visszatért a városába és hírül adta mindenkinek, hogy mi ment végbe vele.

Peste 700 de clujeni au donat sânge într-o campanie iniţiată de UBB

Campania s-a încadrat în programul strategic UBBMed, lansat la finalul anului 2023 de Universitatea Babeş-Bolyai

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.

Emil Boc: Îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de primar al Clujului

Acesta le transmite clujenilor că împreună au reuşit să schimbe în bine oraşul.

Mai multe articole de același fel