Angajații Operei Brașov au fost trimiși acasă, iar spectacolele au fost sistate pentru următoarele două săptămâni, după ce unul dintre salariați a fost confirmat astăzi cu Covid-19. Spectacolul din această seară – „Sânge vienez”, de Johan Strauss fiul – va fi reprogramat la o dată ce va fi comunicată în timp util.

În urma deteriorării ușoare a stării de sănătate, unul dintre soliștii Operei Brașov s-a hotărât să își efectueze de urgență testul Covid, acesta ieșind pozitiv. Din fericire, simptomele sunt ușoare și, cel puțin deocamdată, situația este sub control. Imediat ce rezultatul testului a fost aflat, conducerea Operei Brașov a decis suspendarea activității instituției pentru următoarele două saptămâni, reprogramarea spectacolelor și monitorizarea atentă a stării de sănătate a tuturor salariaților.

”Inevitabilul s-a produs și la noi. Din motive de siguranță, atât pentru lucrători cât și pentru publicul care participă consecutiv la spectacole, conducerea Operei – având acordul DSP – a hotărât ca toate spectacolele să fie sistate iar lucrătorii să intre într-un concediu de două săptămâni. Opera Brașov se numără printre primele instituții culturale din țară care și-au pornit activitatea culturală cu publicul încă din luna iunie, în prezent fiind peste 50 de spectacole susținute pe scenă.” a declarat pentru Știrile Transilvaniei directorul artistic, Mihai Irimia.

Instituția ar fi urmat să intre într-un binemeritat concediu, începând cu luna noiembrie, în condițiile în care spectacolele Operei Brașov sunt cu casa plină încă din luna iunie. Opera Brașov a emis și un comunicat de presă pe care îl redăm integral mai jos:

„Dragi spectatori

Chiar dacă am dorit să nu ajungem în situația de a ne schimba planurile artistice și de a anula întâlnirile, atât de dragi, cu dumneavoastră, pericolul –care planează asupra tuturor – ne aduce în situația de a ne gândi la sănătatea și siguranța celor dragi: publicul spectator, artiști și întregul personal ce slujește Opera.

Astfel, deși au fost luate toate măsurile de prevenție și combatere a SARS-COV-2 și au fost respectate cu strictețe regulile impuse, vrem să evităm cu precădere orice situație care ar pune în pericol sănătatea noastră, a tuturor.

Situația se poate schimba de la o zi la alta și, așa cum se înrăutățește câteodată, tot așa se poate și ameliora. Și asta este valabil pentru întreaga planetă.

Important este să ne protejăm individual și, să îi ocrotim pe cei din jurul nostru.

Spectacolul din aceată seară „Sânge vienez” de Johan Strauss fiul va fi reprogramat la o dată ce va fi comunicată într-un timp util. Biletele pot fi reportate pentru alte evenimente ale Operei Brașov sau vor putea fi returnate.

Cu multă prețuire, multă grijă și speranță în bine  

Colectivul Operei Brașov”…              

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania