Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au realizat în premieră o investigație imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de șapte săptămâni.

Potrivit reprezentanților spitalului, acesta a fost depistat cu COVID-19 și a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile. Întrucât exista pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a spitalului pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil.

“Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2”, a declarat asis. univ. dr.  Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secție Radiologie și Imagistică la Spitalul “Victor Babeș”.

Unitatea medicală deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de inaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie si Boli Infecțioase.

“Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a spus dr.  Diana Manolescu.

Sugarul în vârstă de șapte săptămâni este cel mai mic pacient infectat cu COVID-19 investigat la Spitalul “Victor Babeș”. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania