fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEVIDEO | Investigație imagistică în premieră la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara,...

VIDEO | Investigație imagistică în premieră la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, în cazul unui copil de șapte săptămâni infectat cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au realizat în premieră o investigație imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de șapte săptămâni.

Potrivit reprezentanților spitalului, acesta a fost depistat cu COVID-19 și a fost internat în unitatea sanitară în urmă cu câteva zile. Întrucât exista pericolul unor complicații majore, medicii au decis realizarea unui control pulmonar. Un medic radiolog a intrat în zona roșie a spitalului pentru a efectua o ecografie de torace, o metodă noniradiantă de evaluare. În cadrul investigației a fost folosit un ecograf portabil.

“Am optat pentru o ecografie de torace pentru a nu iradia bebelușul la o vârstă atât de fragedă. Această metodă ne permite să vedem în timp real ce se întâmplă cu plămânul copiilor, mai ales când suspicionăm la ei procesele de condensare, penumoniile, care sunt una dintre complicațiile infecției cu SARS COV 2”, a declarat asis. univ. dr.  Diana Manolescu, medic primar radiolog, sef Secție Radiologie și Imagistică la Spitalul “Victor Babeș”.

Unitatea medicală deține trei asemenea aparate portabile pentru realizarea de investigații imagistice de inaltă performanță. Acestea se află în dotarea secțiilor de Terapie Intensivă, Pneumologie si Boli Infecțioase.

“Este foarte micuț, de aceea am și optat pentru sonda cea mai mică. Din două trei manevre am evaluat întreg plămânul. A fost vorba de câteva minute și totul este în regulă”, a spus dr.  Diana Manolescu.

Sugarul în vârstă de șapte săptămâni este cel mai mic pacient infectat cu COVID-19 investigat la Spitalul “Victor Babeș”. În acest moment, în unitatea sanitară mai sunt internați doi copii.

Ioana Pop

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel