Aparatură și echipamente medicale din fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca

Data:

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca a obținut, cu sprijinul administrației județene, noi fonduri europene pentru consolidarea capacității unității sanitare în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Contractul de finanțare recent semnat prevede achiziționarea a zece aparate medicale, inclusiv de testare moleculară COVID-19, care vor intra în dotarea Laboratorului instituției spitalicești, și a peste 152.000 de echipamente de protecție, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021. Valoarea dotărilor este de 2,3 milioane de lei.

Având în vedere urgența achiziționării aparaturii și echipamentelor medicale, Consiliul Județean (CJ) Cluj a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect.

„E îmbucurător faptul că am câștigat această nouă finanțare europeană ce va contribui direct la diminuarea riscului de contaminare și la limitarea răspândirii virusului. Noile aparaturi și echipamente de protecție vor sprijini medicii în furnizarea celor mai bune servicii, asigurând, totodată, protecția personalului medical și a pacienților”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.