Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca a obținut, cu sprijinul administrației județene, noi fonduri europene pentru consolidarea capacității unității sanitare în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Contractul de finanțare recent semnat prevede achiziționarea a zece aparate medicale, inclusiv de testare moleculară COVID-19, care vor intra în dotarea Laboratorului instituției spitalicești, și a peste 152.000 de echipamente de protecție, care vor asigura necesarul până în luna aprilie 2021. Valoarea dotărilor este de 2,3 milioane de lei.

Având în vedere urgența achiziționării aparaturii și echipamentelor medicale, Consiliul Județean (CJ) Cluj a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestui proiect.

„E îmbucurător faptul că am câștigat această nouă finanțare europeană ce va contribui direct la diminuarea riscului de contaminare și la limitarea răspândirii virusului. Noile aparaturi și echipamente de protecție vor sprijini medicii în furnizarea celor mai bune servicii, asigurând, totodată, protecția personalului medical și a pacienților”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania