Primăria Sibiu a finalizat lucrările de reamenajare a parcului din Piața Cluj, transformându-l într-o zonă pentru relaxare și odihnă, care include și un loc de joacă bine dotat pentru copii.

Proiectul a cuprins reabilitarea aleilor, modernizarea iluminatului public, prin corpuri de iluminat cu LED, amenajarea unei fântâni arteziane în centrul parcului, amenajarea unei zone de workout cu aparate pentru genuflexiuni, tracțiuni sau flotări. S-a creat un loc de joacă nou și complex, împrejmuit pentru siguranța copiilor, unde cei mici vor găsi diverse leagăne și cățărătoare și jocuri educative pe asfalt, prin care pot învăța planetele sistemului solar, adunări și înmulțiri și regulile de circulație de bază sau se pot juca într-un labirint desenat pe alei. Parcul a fost dotat cu mobilierul necesar – bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru biciclete, iar în zonă a fost instalat un hot spot pentru internet wireless gratuit, precum și mici stâlpi prevăzuți cu prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

O lucrare importantă a fost întreținerea și revigorarea zonei verzi. Arborii existenți au fost păstrați în totalitate, iar la finalul lunii octombrie vor mai fi plantați încă zece arbori. De asemenea, gazonul a fost complet împrospătat.

Valoarea investiției din bugetul local s-a ridicat la 1,15 milioane lei.  

“Parcul din Piața Cluj avea nevoie de împrospătare. Înainte, vegetația era neîngrijită, aleile erau neamenajate, iar locul de joacă avea echipamente puține și depășite moral. Prin aceste lucrări am reușit să îl transformăm într-o zonă funcțională, un spațiu public viu, cu bănci pentru odihnă, mese, alei bine amenajate și mai ales, un spațiu plăcut și atractiv pentru cei mici, păstrând arborii existenți și împrospătând verdeața din zonă”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania