Preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Mureş şi opt angajaţi ai instituției au fost depistați cu COVID-19. Activitatea administrației județene nu este afectată.

“La nivelul Consiliului Judeţean Mureş nouă persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19. Încă de la primul caz confirmat s-au luat toate măsurile necesare, conform recomandărilor actelor normative în vigoare. Astfel, toate persoanele confirmate au fost supuse anchetelor epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică, contacţii direcţi ai acestora fiind puşi în izolare la domiciliu. De asemenea, întreaga clădire a fost dezinfectată cu aparatul propriu al Consiliului, dezinfectare ce se efectuează în fiecare săptămână, după terminarea programului de lucru (…) Preşedintele Consiliului Judeţean, Péter Ferenc, a fost confirmat pozitiv la finalul săptămânii trecute, ca urmare acesta este în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar atribuţiile sale au fost delegate vicepreşedintelui Consiliului, Alexandru Cîmpeanu”, a transmis CJ Mureş.

Spațiile din instituție unde are acces publicul și birourile unde au fost confirmate cazuri de COVID-19 sunt dezinfectate zilnic. Angajaţii administrației județene sunt instruiți să dezinfecteze de câte ori este necesar suprafeţele din birouri, materialele necesare fiind distribuite regulat, iar purtarea măştilor de protecţie este obligatorie pentru toţi angajaţi.

Programul de lucru cu publicul la CJ Mureș nu a fost restricţionat, dar accesul cetăţenilor se face limitat, cu respectarea măsurilor de protecţie şi a distanţării sociale şi se recomandă populaţiei să apeleze inclusiv la mijloacele electronice de comunicare atunci când au de rezolvat o problemă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania