Peste 70 de persoane au fost depistate cu COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Brâncoveneşti, județul Mureș.

45 dintre persoanele infectate sunt pacienţi, iar 27, angajaţi.

Managerul centrului, dr. Vasile Pokorny, a declarat că personalul a fost testat până în prezent de cel puţin opt ori, începând din luna martie, dar că la ultima testare 27 de angajaţi din cei 215 au fost confirmaţi pozitiv. În aceste condiţii, a început testarea pacienţilor de pe secţiile în care personalul a fost depistat pozitiv şi, din cele 165 de probe prelevate, 45 au ieşit pozitive.

“Primele teste COVID pozitive au apărut zilele trecute la 27 de cadre, după care au fost testaţi peste 160 de asistaţi. Pentru 45 rezultatul este pozitiv şi au fost mutaţi într-un pavilion special. Angajaţii sunt asimptomatici şi sper ca o parte dintre ei să fie de acord să se întoarcă la lucru în pavilionul COVID, pentru a fi alături de asistaţi, fiindcă avem probleme cu personalul (…) Bolnavii pozitivi sunt, în marea lor majoritate, din categoria celor mai tineri, în momentul de faţă nimeni nu este în stare gravă”, a declarat dr. Vasile Pokorny, citat de Agerpres.

Potrivit managerului, începând din luna martie, la centru au fost luate măsuri de prevenire, s-a interzis ieşirea pacienţilor din instituţie, vizitele au fost sistate, iar pachetele pentru asistaţi erau lăsate la poartă, apoi dezinfectate înainte de a ajunge la asistat.

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Brâncoveneşti lucrează 215 persoane, aici fiind internaţi 280 de pacienţi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania