Azi ne-am propus să îți dezvăluim ce ar face un călător entuziast timp de două zile prin Țara Hațegului. Ca să afli tot farmecul acestei părți a județului Hunedoara, nu îți ajung doar 2 zile, dar sunt suficiente pentru a-ți aprinde dorința de a reveni aici cât mai curând. Îți propunem un traseu în care să guști din entuziasmul unor mari descoperiri.

În ziua întâi poți aflaistorii mai puțin știute ale Țării Hațegului, vizitând Cetatea Mălăiești, ridicată în secolul al XIV-lea de cnezii Sărăcin. Din turnul său, vei zări o parte din frumusețea ascunsă a Parcului Național Retezat și îți vei dori să  vezi mai mult. Așa că poți face o drumeție în care să vezi și Cascada Lolaia, o spectaculoasă cădere de apăde care se leagă multe și frumoase legende. Continuă descoperirile îndreptându-te spre Ulpia Traiana Sarmizegetusa, unde poți păși pe urmele romanilor, în Situl și Muzeul de Arheologie aflat aici. Nu rata Rezervația de Zimbri de la Slivuț-Hațeg, iar pentru a cunoaște o parte a lumii satului hațegan, fă o vizită la Muzeul Țării Hațegului din orașul Hațeg.

Cea de-a doua zi de călătoriiîncepe-o din Casa Geoparcului, unde te poți minuna în fața Expoziției de Balauri, Dragoni, Dinozauri,o avanpremieră pentru ce va urma: Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, cu celelalte puncte de vizitare: Casa Dinozaurilor Pitici -Sânpetru, Casa Vulcanilor – Densuș, Casa Pietrelor – Ohaba-Sibișel, Poteca tematică Muzica naturii interpretată de piatră, lemn și apă – Peștera, Casa Tradițiilor – Sălașu de Sus. Vizitează și Biserica Sf. Nicolae din Densuș,veche construcțiede piatră cu arhitectură neobișnuită pentru o biserică. La Prislop se odihnește Sfântul Ardealului, Arsenie Boca, în cimitirul Mănăstirii cu același nume. Rezervă-ți câteva momente și pentru a vizita acest loc și pentru a te încărca cu energia pozitivă a acestui sfânt lăcaș.

Ofertele pensiunilor și hotelurilor din zonă satisfac cele mai înalte așteptări, așa că vei avea de unde alege. În ajutorul tău, a fost creat ghidul digital Discover Hunedoara, un asistent personal de încredere pentru alegerea traseelor, locurilor de odihnă, restaurantelor și atracțiilor de vizitat din județul Hunedoara. Se descarcă gratuit în telefon de aici:

Magazin Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.hunedoaracounty&hl=ro

App Store: https://appadvice.com/app/discover-hunedoara/1480668381

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania