(FOTO: Facebook / Ovidiu Oana-Pârâu)

În comuna Şercaia din județul Brașov va fi amenajat Muzeul Clopotelor Lumii.

Este vorba despre un proiect al Asociaţiei „Proiectul unei Limbi Universale”, care a fost lansat oficial astăzi, la Primăria Şercaia, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Ioan Veştea.

Inițiatorii proiectului își propun să amenajeze în clădirea vechii şcoli din Şercaia, aparţinând Bisericii Evanghelice, un muzeu inedit, bazat pe colecţia însumând peste 600 de clopote, clopoţei, zurgălăi şi talăngi a poetului Ovidiu Oana-Pârâu, fiu al satului şi preşedinte al asociaţiei amintite. De asemenea, se doreşte crearea unui muzeu tematic în aer liber, sub genericul „Clopotul – limbaj universal”.

Iniţiatorii proiectului estimează că muzeul indoor şi cel în aer liber s-ar putea realiza în următorii trei ani, costurile ajungând la 1,8 milioane de euro, bani care ar putea fi accesaţi din fonduri europene. 

„Înfiinţarea Muzeului Clopotelor Lumii este un demers remarcabil şi unic în spaţiul cultural românesc. Este un proiect care important al comunităţii din Şercaia, care nu face altceva decât să diversifice şi mai mult agenda cultural-turistică a judeţului Braşov şi să pună la dispoziţia tuturor celor care ne calcă pragul cât mai multe oportunităţi de a petrece timpul liber în judeţul nostru”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania