fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat le recomandă românilor să nu-şi cumpere concedii în străinătate la...

Raed Arafat le recomandă românilor să nu-şi cumpere concedii în străinătate la iarnă

Publicat în

spot_img
spot_img

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, îi sfătuiește pe cei care intenţionau să plece din ţară în concediu, să nu îşi facă planuri pentru această iarnă.

Într-o intervenție la TVR, șeful DSU a răspuns unei întrebări spunând că nu i-ar sfătui pe români să îşi cumpere concedii în străinătate din cauza lipsei de predictibilitate la nivel mondial.

”Vă spun foarte direct şi sincer: hai să ne uităm care e situaţia, nimeni nu ştie ce va fi într-o lună, două, trei. Nimeni. Deci riscul este să-ţi iei bilet, să plăteşti banii şi în final să nu ajungi acolo, cine doreşte să facă ceva mai bine rămâne în ţară şi organizează în ţară, să putem ce putem organiza, dar riscul de a face planuri cu plecat în alte ţări este unul semnificativ, fiecare face cum crede, dar trebuie să înţeleagă că există şi riscul ca ţara respectivă să impună restricţii, nu neapărat România, şi să nu poată să ajungă. Asta realitatea situaţiei în care ne aflăm în acest moment”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, îi invitat pe cei care critică măsurile luate de autorităţi să propună soluţii pentru gestionarea crizei sanitare, el arătând că măsurile impuse de România sunt similare cu cele adoptate de alte state europene şi promite că propunerile primite vor fi analizate.

”Cu cât creşte numărul cazurilor şi impactul asupra sistemului sanitar, cu atât măsurile care trebuie luate trebuie să fie unele mai restrictive, mai serioase. Noi încercăm să nu ajungem la o închidere totală. Totul depune de modul în care acţionăm împreună să prevenim mai departe creşterea. La acest moment, cifrele mai ales care apar miercuri, joi, vineri, sunt mai mari decât ce a apărut săptămâna trecută, sunt mai mari decât ce a apărut cu o săptămână înainte. Este o creştere semnificativă şi trebuie să atrag atenţia populaţiei să nu mai dea crezare tuturor celor care încearcă să pună un semn de întrebare asupra măsurilor”, a declarat Raed Arafat.

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Deutsche Welle despre satul Rimetea/Torockó: Este printre cele mai frumoase din România

Cu o istorie bogată și diverse perioade de dezvoltare și declin, Rimetea a fost inclus într-un proiect de conservare începând cu anul 1996, ceea ce a condus la restaurarea mai multor case vechi de către localnici.