fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEUn liceu din Sibiu are un teren de sport multifuncțional, cu o...

Un liceu din Sibiu are un teren de sport multifuncțional, cu o suprafață de joc montată în premieră în România

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu a finalizat o investiţie importantă la Liceul “Onisifor Ghibu” din cartierul Ştrand, un liceu care are şi profil vocaţional sportiv: un teren de sport multifuncţional, amenajat după ultimele standarde în domeniu.

Potrivit municipalității, lucrarea a presupus betonarea platformei suport, achiziţia şi montarea suprafeţei sintetice modulare de joc, împrejmuirea terenului şi achiziţia dotărilor: două porţi pentru handbal/minifotbal şi patru sisteme pentru baschet, reglabile pe înălţime. În total, investiţia, finanţată din bugetul local, s-a ridicat la 565.000 de lei.

Terenul de sport de la Liceul “Onisifor Ghibu” cuprinde un teren de handbal cu dimensiuni oficiale de joc, un teren de minifotbal și două terenuri de baschet de dimensiuni mici, atât pentru jocul 5 la 5, cât şi pentru jocul 3 la 3, la panou.

Suprafaţa sintetică de joc a fost produsă de Sport Court, o companie americană care face parte din grupul Gerflor, lider mondial în soluţii tehnice pentru suprafeţele de joc. Modelul instalat în curtea liceului sibian este un produs lansat pe piaţa în acest an şi montat pentru prima dată în România. Produsul este certificat de către federaţiile internaţionale de baschet, volei, handbal. O caracteristică importantă a suprafeţei sintetice modulare Power Game Plus o constituie sistemele patentate de toleranţă laterală şi de transfer dinamic al forţei, care reduc la minimum riscul unor accidentări grave, protejând articulaţiile sportivilor în cazul mişcărilor în lateral sau săriturilor. De asemenea, suprafaţa este realizată din materiale rezistente la intemperii (raze UV, diferenţe de temperatură, precipitaţii), având o durată de viaţă îndelungată – peste 15 ani, fără lucrări majore de întreţinere, potrivit Primăriei Sibiu.

„Cu această lucrare am stabilit un nou standard pentru amenajarea de terenuri de sport în curţile şcolilor şi liceelor pe care îl vom extinde şi în alte unităţi de învăţământ. Noul concept permite utilizarea terenului în suprafaţă de aproape 1.000 de metri pătraţi atât pentru practicarea baschetului şi handbalului, cât şi pentru minifotbal. Calitatea suprafeţei sintetice modulare este deosebită, materialul fiind aprovizionat din Statele Unite, de la o firmă specializată şi recunoscută în domeniu”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

(FOTO: Primăria Sibiu)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate