Primăria Sibiu a finalizat o investiţie importantă la Liceul “Onisifor Ghibu” din cartierul Ştrand, un liceu care are şi profil vocaţional sportiv: un teren de sport multifuncţional, amenajat după ultimele standarde în domeniu.

Potrivit municipalității, lucrarea a presupus betonarea platformei suport, achiziţia şi montarea suprafeţei sintetice modulare de joc, împrejmuirea terenului şi achiziţia dotărilor: două porţi pentru handbal/minifotbal şi patru sisteme pentru baschet, reglabile pe înălţime. În total, investiţia, finanţată din bugetul local, s-a ridicat la 565.000 de lei.

Terenul de sport de la Liceul “Onisifor Ghibu” cuprinde un teren de handbal cu dimensiuni oficiale de joc, un teren de minifotbal și două terenuri de baschet de dimensiuni mici, atât pentru jocul 5 la 5, cât şi pentru jocul 3 la 3, la panou.

Suprafaţa sintetică de joc a fost produsă de Sport Court, o companie americană care face parte din grupul Gerflor, lider mondial în soluţii tehnice pentru suprafeţele de joc. Modelul instalat în curtea liceului sibian este un produs lansat pe piaţa în acest an şi montat pentru prima dată în România. Produsul este certificat de către federaţiile internaţionale de baschet, volei, handbal. O caracteristică importantă a suprafeţei sintetice modulare Power Game Plus o constituie sistemele patentate de toleranţă laterală şi de transfer dinamic al forţei, care reduc la minimum riscul unor accidentări grave, protejând articulaţiile sportivilor în cazul mişcărilor în lateral sau săriturilor. De asemenea, suprafaţa este realizată din materiale rezistente la intemperii (raze UV, diferenţe de temperatură, precipitaţii), având o durată de viaţă îndelungată – peste 15 ani, fără lucrări majore de întreţinere, potrivit Primăriei Sibiu.

“Cu această lucrare am stabilit un nou standard pentru amenajarea de terenuri de sport în curţile şcolilor şi liceelor pe care îl vom extinde şi în alte unităţi de învăţământ. Noul concept permite utilizarea terenului în suprafaţă de aproape 1.000 de metri pătraţi atât pentru practicarea baschetului şi handbalului, cât şi pentru minifotbal. Calitatea suprafeţei sintetice modulare este deosebită, materialul fiind aprovizionat din Statele Unite, de la o firmă specializată şi recunoscută în domeniu”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

(FOTO: Primăria Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania