fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEUn liceu din Sibiu are un teren de sport multifuncțional, cu o...

Un liceu din Sibiu are un teren de sport multifuncțional, cu o suprafață de joc montată în premieră în România

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu a finalizat o investiţie importantă la Liceul “Onisifor Ghibu” din cartierul Ştrand, un liceu care are şi profil vocaţional sportiv: un teren de sport multifuncţional, amenajat după ultimele standarde în domeniu.

Potrivit municipalității, lucrarea a presupus betonarea platformei suport, achiziţia şi montarea suprafeţei sintetice modulare de joc, împrejmuirea terenului şi achiziţia dotărilor: două porţi pentru handbal/minifotbal şi patru sisteme pentru baschet, reglabile pe înălţime. În total, investiţia, finanţată din bugetul local, s-a ridicat la 565.000 de lei.

Terenul de sport de la Liceul “Onisifor Ghibu” cuprinde un teren de handbal cu dimensiuni oficiale de joc, un teren de minifotbal și două terenuri de baschet de dimensiuni mici, atât pentru jocul 5 la 5, cât şi pentru jocul 3 la 3, la panou.

Suprafaţa sintetică de joc a fost produsă de Sport Court, o companie americană care face parte din grupul Gerflor, lider mondial în soluţii tehnice pentru suprafeţele de joc. Modelul instalat în curtea liceului sibian este un produs lansat pe piaţa în acest an şi montat pentru prima dată în România. Produsul este certificat de către federaţiile internaţionale de baschet, volei, handbal. O caracteristică importantă a suprafeţei sintetice modulare Power Game Plus o constituie sistemele patentate de toleranţă laterală şi de transfer dinamic al forţei, care reduc la minimum riscul unor accidentări grave, protejând articulaţiile sportivilor în cazul mişcărilor în lateral sau săriturilor. De asemenea, suprafaţa este realizată din materiale rezistente la intemperii (raze UV, diferenţe de temperatură, precipitaţii), având o durată de viaţă îndelungată – peste 15 ani, fără lucrări majore de întreţinere, potrivit Primăriei Sibiu.

„Cu această lucrare am stabilit un nou standard pentru amenajarea de terenuri de sport în curţile şcolilor şi liceelor pe care îl vom extinde şi în alte unităţi de învăţământ. Noul concept permite utilizarea terenului în suprafaţă de aproape 1.000 de metri pătraţi atât pentru practicarea baschetului şi handbalului, cât şi pentru minifotbal. Calitatea suprafeţei sintetice modulare este deosebită, materialul fiind aprovizionat din Statele Unite, de la o firmă specializată şi recunoscută în domeniu”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

(FOTO: Primăria Sibiu)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Incendiul de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe 40 de hectare din cauza vântului

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Mai multe articole de același fel

În municipiul Arad au fost amenajate primele „pajiști urbane”

Amenajarea de „pajiști urbane”  se înscrie în demersul municipalității de a de a transforma Aradul într-un oraș verde și sunt parte a proiectului, finalizat  anul trecut, ce a constat în instalarea unui strat vegetal de Sedum între liniile de tramvai, suprafața respectivă devenind o zonă verde sustenabilă (biodiversă), cu cost de mentenanță minimă.