Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a anunțat joi că toate activitățile didactice cu studenții se vor desfășura exclusiv online în perioada 16 – 30 octombrie.

Măsura a fost luată în urma creșterii semnificative a numărului de cazuri de COVID-19 din ultima perioadă.

Astfel, cursurile, lucrările, activitățile practice și stagiile clinice vor fi asigurate de universitate pe platforma de e-learning Blackboard.

“Considerăm că riscurile pentru studenți provin nu atât din desfășurarea activităților didactice propriu-zise, pe care Universitatea le-a desfășurat până acum în condiții stricte de protecție, cât mai ales din interacțiunile personale din afara spațiilor didactice, motiv pentru care recomandăm insistent studenților ca, pe această perioadă, să se întoarcă la domiciliile stabile pe care le au. Studenții care optează să rămână în cămine vor fi redistribuiți în camerele existente pentru a minimiza riscul de contact direct. În acest moment considerăm că sesiunea de examene sumative programată a se desfășura în perioada 2-15 noiembrie 2020, conform calendarului, va fi respectată. Dacă evoluția situației la nivel național și local va fi în continuare nefavorabilă, vom comunica în timp util eventualele schimbări”, a transmis conducerea universității.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.