România a lansat o campanie în rândul diasporei pentru ca cetățenii care locuiesc în străinătate să voteze la următoarele alegeri parlamentare, care vor avea loc probabil pe 5-6 decembrie.

Comunitatea românească din Spania s-a alăturat inițiativei. Pentru aceasta, Ambasada României în Regatul Spaniei a lansat o serie de videoclipuri ale românilor care locuiesc în Peninsula Iberică.

De exemplu, Mihaela Mănescu, medic român care profesează în Spania, ne explică cum putem vota simplu și sigur la #AlegerileParlamentare2020 dacă avem domiciliul sau rezidența în străinătate.

Alexandru George Lazăr, avocat român rezident în Spania, vorbește despre avantajele votului prin corespondență, o opțiune simplă și sigură în această perioadă.

Ilinca Pletosu, studentă la drept în Insulele Canare, va vota prin corespondență la #AlegerileParlamentare2020.

Silvia Marcu, cercetător la Institutul de Studii Economice, Geografice şi Demografice din Madrid, încurajează și ea votul prin corespondență.

„Anul acesta, mai mult ca oricând, alege să îți protejezi sănătatea, alege să te protejezi pe tine și pe cei dragi!”, explică Ambasada României în Regatul Spaniei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania