Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Maramureş, liberalul Ionel Bogdan, a invitat partidele care care au reprezentanţi în CJ, în baza alegerilor din 27 septembrie 2020, să semneze un Pact de bună guvernare a judeţului Maramureş, prin care semnatarii se angajează la transparenţă instituţională şi eficienţă administrativă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“După alegerile din 27 septembrie, Maramureşul are şansa unui nou început, care înseamnă investiţii, dezvoltare şi o viaţă mai bună pentru toţi maramureşenii aici, acasă. E important ca administraţia judeţeană şi administraţiile locale să guverneze la nivel local în baza unor principii, nu a unor negocieri pe funcţii şi privilegii.”, a subliniat preşedintele PNL Maramureş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Maramureş a precizat că este important ca partidele, prin reprezentanţii lor, să se unească în jurul unor proiecte de dezvoltare a judeţului.

“Prin votul lor, maramureşenii au decis că Planul lui Bogdan este cel mai bun plan de dezvoltare a judeţului şi de aceea e important să implementăm proiectele din acest plan. Desigur, orice alte proiecte în beneficiul oamenilor, propuse de celelalte partide din Consiliul Judeţean, vor fi luate în considerare, pentru că tot ceea ce ne dorim este ca judeţul nostru să se dezvolte şi să nu mai fim pe ultimele locuri în Regiunea Nord Vest la atragerea de bani europeni sau la venitul salarial pe cap de locuitor.”, a declarat Ionel Bogdan.

Liderul liberal a invitat să semneze acest Pact de bună guvernare a Maramureşului toţi primarii din judeţ, partidele reprezentate în Consiliul Judeţean, precum şi partidele aflate în Consiliile locale Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, cele două municipii fiind esenţiale pentru dezvoltarea judeţului.

“Am convingerea că acest Pact va fi semnat de cât mai multe partide reprezentate în viitorul Consiliu Judeţean, deoarece toţi ne-am angajat în faţa maramureşenilor, în campania electorală, că vom susţine proiecte care să aducă investiţii şi un trai mai bun pentru oameni, astfel încât aceştia să nu mai plece în altă ţară sau în alt judeţ. Administraţia locală performantă se face cu bani europeni, cu proiecte, cu investiţii şi am încredere că niciun partid nu doreşte să îi dezamăgească pe oamenii care au votat.”, a mai subliniat preşedintele ales al CJ Maramureş.

Mai jos documentul integral:

PACTUL PENTRU BUNA GUVERNARE A JUDEŢULUI MARAMUREŞ

Având în vedere opţiunile maramureşenilor exprimate la alegerile locale care au avut loc pe 27 septembrie 2020,

Considerând de datoria noastră să onorăm această încredere printr-o politică ce pune pe primul plan interesele cetăţenilor din judeţ,

Afirmând nevoia organizării rapide a noii administraţii judeţene Maramureş, astfel încât aceasta să poată lua măsuri imediate în beneficiul oamenilor,

Exprimând dorinţa unei colaborări politice sincere şi loiale în cadrul autorităţii deliberative a judeţului,

Noi, partidele semnatare, reprezentate în Consiliul Judeţean Maramureş prin voinţa alegătorilor din judeţ, am hotărât să ne asumăm următorul

PACT

1. Vom susţine buna guvernare a judeţului Maramureş, bazată pe transparenţă instituţională şi eficienţă administrativă, pe respectarea legii şi pe cheltuirea corectă a banilor publici.

2. Vom sprijini eforturile autorităţii executive a judeţului Maramureş, orientate spre îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din judeţ, protejarea locurilor de muncă ale cetăţenilor, ocrotirea copiilor şi vârstnicilor, atragerea de fonduri naţionale şi europene în judeţ.

3. Vom ajuta, cu tot ceea ce stă în puterea Consiliului Judeţean Maramureş, la combaterea epidemiei COVID-19 şi la măsurile de protejare a populaţiei în actualul context epidemic.

4. Vom contribui la continuarea programelor de dezvoltare a judeţului nostru aflate acum în derulare, pe criterii strict legate de utilitatea pentru Maramureş şi fără niciun partizanat politic.

5. Vom consolida dialogul autorităţilor publice judeţene cu cetăţenii, cu organizaţiile non-guvernamentale şi cu mediul de afaceri, cu scopul de a folosi toate resursele publice şi private disponibile pentru a dezvolta în continuare Maramureşul.

6. Vom promova colaborarea dintre Consiliul Judeţean Maramureş şi administraţiile publice locale din toate localităţile judeţului, precum şi colaborarea cu Guvernul României, oricare ar fi acesta, în beneficiul tuturor maramureşenilor.

7. Vom promova şi susţine proiectele din Planul lui Bogdan pentru Maramureş şi orice alt proiect care aduce dezvoltare judeţului şi bunăstare pentru maramureşeni.

Avem convingerea că acest Pact este răspunsul corect al clasei politice maramureşene la provocările momentului, oferind cea mai bună cale pentru rezolvarea problemelor curente şi pentru progresul judeţului nostru.

Pactul este deschis spre susţinere tuturor primarilor din judeţ şi partidelor din cadrul Consiliilor locale ale Municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, doi poli esenţiali pentru dezvoltarea Maramureşului.

Baia Mare, 16 octombrie 2020

Ionel Bogdan
Organizaţia Judeţeană PNL Maramureş

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania