Daily Mail a publicat o filmare despre care susține că ar fi cea în care primele doze de vaccin anti Covid sunt produse de compania Pfizer, pe o linie de producţie din Belgia. Sub titlul ”Videoclipul pe care îl așteaptă o lume întreagă”, ziarul britanic susține că Pfizer este în pole position în cursa pentru lansarea pe piaţă a vaccinului anti Covid. Experții spun că acesta va fi disponibil pentru publicul larg chiar în acest an. Totuși, în imaginile publicate de ziarul britanic nu se vede nicăieri că ar fi vorba chiar despre un vaccin anti covid, filmul fiind mai degrabă unul de marketing al companiei Pfizer.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“A fost minunat să vedem cum vine primul flacon pe linia de fabricaţie. Am zâmbit larg când am văzut că toată munca noastră are ca rezultat de fapt un produs,“ spune Ben Osborn, directorul Pfizer din Marea Britanie.

Ben Osborn a mai spus că experţii care lucrează în laboratoarele Pfizer din Sandwich, Kent, au descoperit şi alte medicamente care ar putea fi pe viitor un potential leac pentru Covid 19.

Acestea sunt în curs de stocare pentru a fi gata să plece în toată lumea, în cazul în care studiile clinice avansate vor fi un succes şi dacă autorităţile de reglementare din domeniu vor considera că vaccinul este sigur şi eficient.

Gigantul american va scoate pe piaţă în acest an 100 de milioane de doze de vaccin, dintre care 40 de milioane sunt destinate Regatului Unit. 

Fiecare persoană care primeşte vaccinul va avea nevoie de două doze.

Pfizer, care colaborează pentru vaccinul anti-Covid cu compania BioNTech din Germania face acum un studiu clinic avansat pe 44.000 de oameni. Săptămâna trecută reprezentanţii companiei au spus că vor cere aprobarea de urgenţă a vaccinului în noiembrie.

Sursa: Daily Mail

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania