Noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Ilie Bolojan a depus jurământul în această funcţie, luni, alături de 32 de consilieri judeţeni validaţi de Tribunalul Bihor, din cei 34 aleşi.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În anii următori, voi face – aşa cum am depus jurământul – tot ce stă în puterile mele pentru binele locuitorilor judeţului nostru. Din punctul meu de vedere, voi încerca să pun în practică programul cu care m-am prezentat în această campanie, cu cele şapte direcţii importante în toţi cei patru ani. În perioada imediat următoare trebuie să vedem ce putem face, împreună cu Primăria Oradea, cu Instituţia Prefectului şi celelalte autorităţi implicate, ca pandemia să nu aibă efecte distrugătoare nici din punct de vedere al sănătăţii, dar nici economice, atât cât depinde de noi,” a spus Bolojan în cadrul şedinţei festive de constituire a CJ Bihor.

El a anunţat şi primele măsuri pe care le va lua în noua funcţie: rectificarea bugetului, pentru că sunt nişte probleme la asigurarea plăţii salariilor în câteva instituţii din subordinea CJ Bihor, depunerea în ritm rapid, împreună cu primăriile, a unor cereri de finanţare europeană pentru extinderea reţelelor de gaz în judeţ, dar şi o reorganizare a instituţiei.

“Vom face o reorganizare a Consiliului Judeţean în sensul unei eficienţe mai mari a acestei instituţii şi a unei depolitizări a ei, în aşa fel încât consiliul să fie o instituţie în serviciul bihorenilor şi nu invers. Dumnezeu să aibă în pază judeţul Bihor! Vă mulţumesc anticipat, stimaţi consilieri, pentru colaborarea pe care o vom avea în următorii patru ani,” a mai spus Bolojan.

Potrivit hotărârii Tribunalului Bihor, prezentată de secretarul judeţului, Carmen Soltănel, au fost validaţi şi au depus apoi jurământul 32 de aleşi, din care 21 de la PNL, cinci de la UDMR şi şase de la PSD. Urmează să mai fie validate două mandate, unul de la PNL (după retragerea de pe lista de consilieri a lui Ilie Bolojan, ales preşedintele CJ Bihor) şi unul de la UDMR (în locul senatorului Cseke Attila, şi el retras).

Dintre cei 34 de consilieri judeţeni, 22 sunt de la PNL, iar UDMR şi PSD au câte şase.

După şedinţa de constituire a CJ Bihor a urmat o altă şedinţă de îndată, pentru organizarea comisiilor de specialitate şi depunerea jurământului de către cei doi vicepreşedinţi. Preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, a anunţat de curând numele celor doi vicepreşedinţi ai CJ Bihor ca fiind Mircea Mălan şi Călin Gal.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania