Liderul USR Bistriţa-Năsăud, Lorand Toth, cel care în urmă cu o săptămână a fost anunţat drept deschizător al listei judeţene de candidaţi ai USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor, a pierdut această poziţie, în urma unei contestaţii prin care voturile care nu au respectat sistemul de votare Borda au fost anulate, a declarat deputatul Cristina Iurişniţi.

Lista de candidaţi ai USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de preşedintele PLUS Bistriţa-Năsăud, Lorant Sas, cel care iniţial se clasase pe locul al doilea în urma alegerilor interne desfăşurate în data de 11 octombrie.

“După contestaţie şi renumărarea voturilor, pentru că au fost eliminate voturile care nu aveau trei opţiuni, conform sistemului Eurovision (Borda), a rămas lista modificată, cu Lorant Sas pe primul loc, locul doi – Dolha Alin, locul trei – Iurişniţi şi locul patru – Toth. S-a tranşat deja situaţia, Biroul Naţional a dat deja un comunicat prin care s-a stabilit că se respectă decizia Comisiei tehnice naţionale, formate din membri USR şi PLUS. A fost o comunicare internă. Lorand Toth a depus o contestaţie, dar nu s-a luat în considerare pentru că nu avea argumentare solidă”, a spus Iurişniţi.

În ceea ce priveşte activitatea sa de după terminarea mandatului de deputat USR, Cristina Iurişniţi, care este cadru didactic, spune că este posibil să se implice în “zona de politici publice” şi să amâne, astfel, întoarcerea la catedră.

Pentru Senat, lista de candidaţi ai USR-PLUS Bistriţa-Năsăud rămâne nemodificată, pe primul loc aflându-se Ioan Emilian Gabor, preşedinte al USR Năsăud şi vicepreşedinte al filialei judeţene. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania