fbpx
spot_img
10.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSMunicipiul Cluj-Napoca a depăşit ponderea de 3 persoane la mia de locuitori...

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit ponderea de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19

Publicat în

spot_img
spot_img

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit ponderea de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19 şi urmează să fie analizate măsurile care se vor lua.

„Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidentă pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi, avem un număr foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evoluează cifrele mâine şi luăm deciziile care se impun, cu siguranţă”, a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a adăugat că e posibil să fie închise şcolile şi restaurantele.

„Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior (rămân terasele şi delivery sau take away), închiderea activităţilor de jocuri de noroc şi închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură. Avem la dispoziţie 48 ore de la depăşirea unui prag de incidenţă pentru a lua măsuri”, a mai spus prefectul de Cluj.

Adrian Meitner

Articole recente

Compania Naţională de Investiţii, desemnată ca structură de implementare pentru construcţia şi dotarea viitorului Institut Regional de Oncologie Timişoara

Institutul Regional de Oncologie Timişoara este o investiţie de aproximativ 1.150.000.000 lei și va fi finanţată din PNRR

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria)

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Fosile de mamut descoperite în județul Timiș

”Împreună, continuăm să scriem capitolele fascinante ale trecutului nostru!”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.

Mai multe articole de același fel

Bosch a inaugurat a doua clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj

Noua clădire, a cărei construcţie a început în martie 2021, are o suprafaţă construită de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, împărţiţi pe zece etaje şi este conectată de sediul existent prin două pasarele.