Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, în această după-amiază, că locul 1 pe lista PSD Mureş pentru Senat va fi ocupat de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş, preţ de opt ani, acum rector al Universităţii rezultate din comasarea UMF cu cealaltă Universitatea de stat din oraş, “Petru Maior”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Anunţul e surprinzător pentru că, la alegerile precedente, pe primul loc la Senat candidase inginerul Horea Soporan, care a şi fost ales senator, iar prestaţia sa în legislativ a fost unanim apreciată în cadrul partidului. Dl Soporan a decis, însă, să nu mai candideze pentru un nou mandat.

“Vreau să mă dedic altor lucruri, aceşti patru ani au fost extenuanţi. Sunt, însă, împăcat cu faptul că am reuşit să impun pe agenda Parlamentului câteva proiecte care au şi devenit legi, cum ar fi reducerea vârstei minime de pensionare pentru locuitorii anumitor zone foarte poluate în trecut, cum e zona Târnăveni, dar şi altele cu efecte benefice pentru conjudeţenii mei. Am sentimentul datoriei împlinite, după aceşti ani”, ne-a declarat senatorul Soporan.

Înlocuitorul său în Senat, universitarul Azamfirei (locul 1 în Mureş e 99% eligibil) a condus Universitatea de Medicină şi Farmacie timp de opt ani, cu rezultate excelente.

Lui Horea Soporan, senator PSD de Mureş, i-a fost de ajuns un mandat în legislativ

În acest interval de timp, numărul studenţilor străini care au ales să vină să înveţe Medicina la Târgu-Mureş s-a dublat, Universitatea a accesat mai multe programe de finanţare europene, a făcut paşi mari pe calea informatizării şi digitalizării şi a început să fie luată în seamă, ca o unitate de referinţă în învăţământul superior medical, la nivel european.

“Am văzut o dorință de schimbare prin voci noi, prin oameni noi. Politicile în sănătate, politicile în educație trebuie să fie deasupra politicilor de partid”, a spus dr. Azamfirei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania