fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂSurpriză pe lista pentru Senat a PSD Mureş: locul 1, prof. dr....

Surpriză pe lista pentru Senat a PSD Mureş: locul 1, prof. dr. Leonard Azamfirei, fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie

Publicat în

spot_img
spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, în această după-amiază, că locul 1 pe lista PSD Mureş pentru Senat va fi ocupat de prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, fost rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş, preţ de opt ani, acum rector al Universităţii rezultate din comasarea UMF cu cealaltă Universitatea de stat din oraş, „Petru Maior”.

Anunţul e surprinzător pentru că, la alegerile precedente, pe primul loc la Senat candidase inginerul Horea Soporan, care a şi fost ales senator, iar prestaţia sa în legislativ a fost unanim apreciată în cadrul partidului. Dl Soporan a decis, însă, să nu mai candideze pentru un nou mandat.

„Vreau să mă dedic altor lucruri, aceşti patru ani au fost extenuanţi. Sunt, însă, împăcat cu faptul că am reuşit să impun pe agenda Parlamentului câteva proiecte care au şi devenit legi, cum ar fi reducerea vârstei minime de pensionare pentru locuitorii anumitor zone foarte poluate în trecut, cum e zona Târnăveni, dar şi altele cu efecte benefice pentru conjudeţenii mei. Am sentimentul datoriei împlinite, după aceşti ani”, ne-a declarat senatorul Soporan.

Înlocuitorul său în Senat, universitarul Azamfirei (locul 1 în Mureş e 99% eligibil) a condus Universitatea de Medicină şi Farmacie timp de opt ani, cu rezultate excelente.

Lui Horea Soporan, senator PSD de Mureş, i-a fost de ajuns un mandat în legislativ

În acest interval de timp, numărul studenţilor străini care au ales să vină să înveţe Medicina la Târgu-Mureş s-a dublat, Universitatea a accesat mai multe programe de finanţare europene, a făcut paşi mari pe calea informatizării şi digitalizării şi a început să fie luată în seamă, ca o unitate de referinţă în învăţământul superior medical, la nivel european.

„Am văzut o dorință de schimbare prin voci noi, prin oameni noi. Politicile în sănătate, politicile în educație trebuie să fie deasupra politicilor de partid”, a spus dr. Azamfirei.

Sorin Simion

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.