fbpx
23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJUSAMV Cluj-Napoca pune în vânzare în magazinele proprii peste 5.000 de crizanteme,...

USAMV Cluj-Napoca pune în vânzare în magazinele proprii peste 5.000 de crizanteme, produse în serele universității

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca pune în vânzare, începând de miercuri, 21 octombrie, peste 5.000 de crizanteme la ghiveci, produse în serele proprii.

Crizantemele sunt de mai multe soiuri și culori, iar prețurile sunt de patru tipuri, cuprinse între 5-15 lei, în funcție de mărimea plantelor, care sunt produse la sera din campus, precum și la serele Stațiunii de Cercetări Horticole (SCH).

”Cercetătorii noștri au ales pentru înfiinţarea unei culturi de crizanteme la ghivece în spaţiu protejat șase soiuri de crizanteme – Vido Purple, Vido Red, Thrump Violet, Smola White, Cayman Yellow,  Stromboli Yellow. Cultura a fost înfiinţată la începutul lunii iunie, utilizând răsaduri obţinute din butaşi liberi de viroze. Pe parcursul a cinci luni au fost desfăşurate numeroase activităţi de întreţinere a culturii (plantarea răsadurilor în ghiceve, irigat, tratamente fitosanitare, ciupit, bobocit, înlăturarea frunzelor uscate, transvazarea plantelor din ghiceve cu diametru mai mic în ghivece cu diametru mai mare, corespunzător vigurozităţii plantelor), dar şi activităţi de cercetare (observaţii privind efectul unor produse fitofarmacetice, observaţii fenologice, măsurători biometrice, măsurători privind umiditatea relativă, intensitatea luminii, temperatura din spaţiul protejat)”, a declarat ing. dr. Ioana Moldovan, asistent cercetare științifică la Stațiunea de Cercetări Horticole.

Crizantemele se vor vinde la magazinele universității – cel din campus, cu intrare din Calea Mănăștur nr. 7, și la cel de la SCH, la capătul străzii Liviu Rebreanu. Orarul de funcționare este zilnic, de luni și până vineri, între orele 8.00 -18.00. Magazinul SCH, din cartierul Gheorgheni, este deschis și sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00.

Pentru doritorii de cantități en-gros de crizanteme, prețurile sunt negociabile, iar informații în acest sens se pot obține de la magazinul SCH.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel

Contractul pentru metroul clujean, semnat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).