fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECorturile de la spitalul militar de campanie COVID-19 din Timișoara, înlocuite cu...

Corturile de la spitalul militar de campanie COVID-19 din Timișoara, înlocuite cu containere

Publicat în

spot_img
spot_img

Secţia externă COVID-19 a Spitalului Militar Clinic de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara, care a devenit operaţională în urmă cu şase luni, a început schimbarea corturilor cu containere, care oferă un confort mai bun pacienţilor şi cadrelor medicale, dar se caută şi soluţii pentru reactivarea paturilor ATI, desfiinţate întrucât nu aveau conectarea necesară la oxigen.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Timişoara, dr. Andra Podgoreanu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că sistemul de climatizare asigură temperatura optimă în saloanele de campanie, fiind conceput pentru temperaturi chiar mai scăzute decât cele de acum.

„Pentru pacienţii care sunt în spitalul de campanie COVID facem faţă cu încălzirea, avem aer condiţionat, iar sistemul este conceput să funcţioneze la temperaturi chiar mai scăzute decât cele care sunt în prezent. Acum a început procesul de schimbare a corturilor cu 131 de containere, pentru că la partea de corturi este mai dificil, întrucât baia este în afara cortului. Facem schimbarea tocmai pentru a oferi confort şi pacienţilor şi cadrelor medicale. Containerele sunt dotate cu spaţii de cazare, salonul pacientului, holuri, cabinete medicale pentru medici şi asistenţi”, a afirmat medicul militar Andra Podgoreanu.

Ea a explicat că partea de ATI a spitalului de campanie COVID-19, care a avut la deschidere patru paturi, a fost desfiinţată, dar în situaţia actuală ar fi necesară reînfiinţarea ei, dacă se va putea rezolva conectarea paturilor la sursa de oxigen.

„Încercăm să găsim o soluţie, pentru că ATI-ul nostru a fost destinat strict pentru pacienţii a căror stare se înrăutăţeşte pe timpul şederii la noi, până făceam transferul. Acum, pentru că este destul de complicat să facem transferul unui pacient, încercăm să găsim soluţii şi să ne organizăm la noi. Dar la noi, la corturi, marea problemă este cea a oxigenului, iar în COVID, oxigenul este una dintre cele mai importante părţi ale terapiei. Încercăm să găsim soluţii să îmbunătăţim situaţia, dar momentan nu mai avem paturi de ATI, pentru că nu putem oferi o terapie intensivă corespunzătoare pacienţilor”, a detaliat Andra Podgoreanu.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR din Timişoara are 30 de locuri pentru pacienţii COVID-19.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.