Surpriză nu doar la Senat, pe listele PSD Mureş, acolo unde senatorul în exerciţiu, Horea Soporan, n-a mai dorit să candideze, astfel că pe prima poziţie a fost votat rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Surpriză şi pe lista de candidaţi pentru deputăţie a PSD Mureş, acolo unde conducerea organizaţiei a decis, prin vot, ca locul 1 să fie ocupat de femeia de afaceri Dumitriţa Gliga, fiica fostului deputat şi lider al organizaţiei judeţene, Vasile Gliga, cel cunoscut pe toate meridianele graţie viorilor produse de firmele sale.

Dumitriţa Gliga (40 de ani) este şi ea o femeie de afaceri iscusită, care are propriile ferme pomicole, viticole şi zootehnice, dar care se ocupă şi de relaţiile internaţionale ale Companiilor Gliga şi de cele ale Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Actualii deputaţi PSD de Mureş, Corneliu Florin Buicu și Dinu Socotar, ocupă locurile 2, respectiv 3, pe lista de candidați ai PSD Mureş pentru Camera Deputaţilor.

Dumitriţa Gliga a candidat şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, la alegerile locale recent desfăşurate, dar nu a izbutit să spargă bariera votului etnic, care l-a propulsat în fruntea CJ Mureş pe fostul preşedinte Ferenc Peter (UDMR), votat in corpore de comunitatea maghiară din judeţ.

Dna Gliga a avut, totuşi, o campanie electorală interesantă la locale, prin care s-a deosebit net de contracandidaţii săi. Lăsându-i, chiar, adesea, fără replică pe contracandidaţii săi. Iată un exemplu:

“Toţi candidaţii vin şi vă spun ce vor face ei dacă vor fi aleşi. Eu am fost singura care, înainte să spun ce voi face dacă voi fi aleasă, am spus ce anume am făcut deja… Vă invit să-mi arătați un singur contracandidat la președinția Consiliului Județean Mureș care s-a realizat ca om în domeniul privat, concurențial, fără bani publici și fără funcții în statul român, înainte să devină politician. Nu există niciunul”, spunea Dumitriţa Gliga.

Dumitriţa Gliga e soţia actualului senator de Mureş Horea Soporan, cu care are doi copii. E licenţiată în Jurnalism, Ştiinţe Economice şi Drept şi e colaborator benevol, neremunerat, al Senatului României.

 “Vă garantez că toți oamenii din județul Mureș vor avea o voce auzită în Parlamentul României, prin intermediul meu. Sunt printre puţinii care nu am intrat în politică de dragul de a mă chivernisi, am deja tot ce îmi trebuie şi poate mai mult de atât. Dacă am intrat, am făcut-o ca să contribui, cu tot ce ştiu şi ce pot, să ne fie mai bine tuturor celor care locuim în judeţul Mureş”, a declarat Dumitriţa Gliga pentru Ştirile Transilvaniei.

Pentru ca listele de candidaţi ai PSD să fie bătute în cuie, mai e nevoie de validarea acestora de către conducerea centrală a PSD, în speţă de preşedintele Marcel Ciolacu. Lucru care se va întâmpla mâine după-amiază.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania