Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj a hotărât obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spaţiile publice deschise în municipiul Zalău şi comunele Bănişor, Carastelec, Hereclean, Treznea şi Sălăţig.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Măsura intră în vigoare de miercuri, 21 octombrie, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Datele făcute publice marţi de autorităţi arătau o incidenţă de 4,21 la o mie de locuitori în cazul Zalăului, 5,04 pentru Hereclean, 10,47 – Carastelec, 3,57 – Treznea, 3,43 – Sălăţig şi 3,05 – Bănişor.

CJSU Sălaj a decis ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu trei la mia de locuitori.

La nivelul judeţului Sălaj a fost interzisă şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise sau deschise şi activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania