Un documentar care a avut premiera astăzi la Roma aduce o declarație cât se poate de echivocă a Papei Francisc în privința drepturilor pe care trebuie să le aibă persoanele de același sex, relatează Agenția Catolică de Știri (Catholic News Agency). Astfel, Suveranul Pontif spune într-o intervenție cu adevărat revoluționară pentru Biserica Catolică, despre faptul că el susține parteneriatul civil între persoanele de același sex. Este o poziție categoric diferită de poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și de cea a predecesorilor săi.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc în acest documentar, vorbind despre abordarea sa în ce privește grija pastorală a Bisericii Catolice față de comunitatea LGBT.

Papa a spus apoi, clar, că se referă la implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”.

Papa a discutat despre parteneriatul civil în documentarul „Francesco”, care a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma. Documentarul prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante – în vorbele Suveranului Pontif, problemele „celor care se află la periferiile existențiale” – migranți, refugiați, săraci, dar și probleme precum rolul femeilor în societate, dar și atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBT.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania