fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEBrokerii de credite și de asigurări, incluși între beneficiarii granturilor europene nerambursabile

Brokerii de credite și de asigurări, incluși între beneficiarii granturilor europene nerambursabile

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul Iulius Marian Firczak, cel care reprezintă în Parlament Uniunea Culturală a Rutenilor din România, a reușit să introducă în comisia parlamentară din care face parte un amendament extrem de important la Ordonanța de Urgență 130/2020 privind granturile europene nerambursabile pentru depasirea crizei provocate de covid.

Astfel, la Măsura 2 ”Fondurile alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru” si la Măsura 3 „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor„ au fost introduse si codurile CAEN 6622 brokeri de asigurari si 6619 brokeri de credite, dând astfel posibilitatea celor care se încadrează să aplice pentru a obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de Euro.

Iulius Marian Firczak, deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România.

”Azi s-a votat în comisie și apoi în plen Ordonanta de urgenta 130/2020 privind granturile europene nerambursabile pentru depasirea crizei provocate de Covid. La initiativa Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurari (UNSICAR) am susținut în comisie un amendament Legea de aprobare a ordonantei prin care la Măsura 2 ”Fondurile alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru” și la Măsura 3 „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor„ au fost introduse și codurile CAEN 6622 brokeri de asigurari și 6619 brokeri de credite. Amendamentul a fost votat în comisie și legea a fost apoi votată în plen”, a declarat Iulius Marian Firczak, deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România.

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de 1 miliard de euro prin trei scheme de finanțare:  microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.

  • Schema 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. euro – Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)
  • Schema 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 350 mil. euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)
  • Schema 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

UDMR anunță acord electoral cu Alianţa Maghiară din Transilvania

În cadrul întâlnirii, părţile au convenit asupra necesităţii de a se uni pentru 2024 şi de a încheia un acord care să aibă în vedere provocările şi interesele cele mai importante ale comunităţii maghiare şi după anul 2025

Primarul din Baia Mare, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai şi Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, pentru dare de mită, iar Nicolae Dan Trifa pentru complicitate la dare de mită.