Deputatul Iulius Marian Firczak, cel care reprezintă în Parlament Uniunea Culturală a Rutenilor din România, a reușit să introducă în comisia parlamentară din care face parte un amendament extrem de important la Ordonanța de Urgență 130/2020 privind granturile europene nerambursabile pentru depasirea crizei provocate de covid.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Astfel, la Măsura 2 ”Fondurile alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru” si la Măsura 3 „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor„ au fost introduse si codurile CAEN 6622 brokeri de asigurari si 6619 brokeri de credite, dând astfel posibilitatea celor care se încadrează să aplice pentru a obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de Euro.

Iulius Marian Firczak, deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România.

”Azi s-a votat în comisie și apoi în plen Ordonanta de urgenta 130/2020 privind granturile europene nerambursabile pentru depasirea crizei provocate de Covid. La initiativa Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurari (UNSICAR) am susținut în comisie un amendament Legea de aprobare a ordonantei prin care la Măsura 2 ”Fondurile alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru” și la Măsura 3 „Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor„ au fost introduse și codurile CAEN 6622 brokeri de asigurari și 6619 brokeri de credite. Amendamentul a fost votat în comisie și legea a fost apoi votată în plen”, a declarat Iulius Marian Firczak, deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România.

Programul de granturi nerambursabile derulat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, permite PFA-urilor, microîntreprinderilor și firmelor mici și mijlocii să acceseze granturi din fonduri europene, în valoare totală de 1 miliard de euro prin trei scheme de finanțare:  microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții pentru IMM-uri.

  • Schema 1: Micro și PFA-uri Granturi nerambursabile, buget total 100 mil. euro – Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, acordate sub formă de sumă forfetară, pentru IMM-uri/PFA-uri în valoare de 2.000 de euro (echivalent lei)
  • Schema 2: Granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri, buget total 350 mil. euro, acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, de până la 150.000 EUR (în echivalent lei)
  • Schema 3: Granturi pentru investiții în producție pentru IMM-uri, buget total 550 mil. euro în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, investiții între 50.000 de euro și 200.000 EUR (în echivalent lei).
Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania