Centrul Cultural Clujean aduce ”re:form”, un program experimental de regândire a muncii în cultură

Programul re:form este un program de facilitare şi microfinanţare pentru regândirea practicilor de muncă în cultură. Acesta încurajează ca solidaritatea, incluziunea, empatia, respectul şi alte valori exersate prin artă să fie parte şi din experienţa trăită zi de zi de către cei care lucrează în sectorul cultural.

re:form se va desfăşura în perioada octombrie 2020 – septembrie 2021 şi face parte din proiectul Cluj Future of Work, iniţiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică din Primăria Cluj-Napoca.

„Prin acest program, suntem interesaţi să sprijinim procese care aspiră să depăşească modelele tradiţionale de dezvoltare organizaţională şi care ţin cont de specificul sectorului cultural independent şi de condiţiile fragile în care îşi desfăşoară activitatea în România”, a spus Rariţa Zbranca, director de program în cadrul Centrului Cultural Clujean.

Organizaţiile culturale care doresc să dezvolte şi să implementeze soluţii experimentale la provocările muncii în sectorul cultural vor primi sprijin financiar între 3.000 şi 5.000 de euro şi vor beneficia de mentorat specializat şi consultanţă în dezvoltarea proiectelor propuse.

Pentru a participa în program organizaţiile trebuie să propună un proiect care vizează testarea sau experimentarea unor noi practici de muncă în organizaţia lor.

Programul se adresează organizaţiilor culturale independente active în Cluj-Napoca şi în zona metropolitană. Instituţiile culturale publice pot beneficia de acest program dacă proiectul propus presupune colaborarea cu sectorul independent şi dezvoltarea acestuia. Organizaţiile interesate se pot înscrie până pe 17 noiembrie 2020 completând un formular online accesibil pe site-ul www.diviziadeinovare.ro/viitorul-muncii/re-form.

re:form este o activitate din proiectul Cluj Future of Work finanţată de Comisia Europeană prin Urban Innovative Actions şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este un proiect iniţiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca şi Centrul Cultural Clujean, într-un consorţiu cu alte opt organizaţii locale: Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Adrian Meitner