Conducerea centrală a PSD a validat, azi după-amiază, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din decembrie, pentru mai multe judeţe ale ţării, inclusiv pentru judeţul Mureş.

După cum informasem, cap de listă la Senat a fost desemnat universitarul Leonard Azamfirei, rectorul fostei Universităţi de Medicină şi Farmacie, actualmente rector al noii universităţi rezultate din contopirea UMF cu cealaltă univeritate de stat din Târgu-Mureş.

La Camera Deputaţilor, a fost desemnată să deschidă lista candidaţilor femeia de afaceri Dumitriţa Gliga, nimeni alta decât fiica fabricantului de viori Vasile Gliga, liderul necontestat al PSD Mureş ani la rând.

Candidaturile au fost azi validate de conducerea PSD.

Surprize au fost şi de data asta, în sensul că, chiar înainte de validarea candidaturilor, Vasile Gliga a anunţat că renunţă la şefia organizaţiei judeţene PSD Mureş, iar fiica sa Dumitriţa a fost desemnată să o preia, prin decizie a Consiliului Politic Naţional (CPN) al PSD.

“Am decis azi să fac un pas important pentru organizația Mureș a PSD și pentru un viitor mai performant al comunității în care am crescut și în care trăiesc, județul Mureș.

Am decis că este probabil cel mai bun moment să las generația nouă să confirme valorile în care ei cred, valorile spre care societatea de azi se îndreaptă. Mi-a fost imposibil să candidez și să demonstrez dintr-o poziție de decizie ce pot eu să fac pentru acest județ, prin urmare am decis să renunț și la conducerea partidului.

Este un pas firesc și un pas necesar pentru ca organizația județeană și pentru ca valorile tinerei generații să poată ieși și străluci în anii ce urmează”, a declarat Vasile Gliga, la finalul şedinţei CPN al PSD din această după-amiază.

Dumitriţa Gliga are 40 de ani, e căsătorită şi mamă a doi copii. Afacerile ei se derulează în sectoarele zootehnie, pomicultură şi viticultură, dar se ocupă şi de relaţiile internaţionale ale fabricii de viori a tatălui său şi de cele ale Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania