Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a depus astăzi jurământul pentru mandatul 2020-2024, imediat după acestă ceremonie el având o întâlnire în sistem online cu presa.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat în prima sa conferință de presă din noul mandat că, până în 2050, Clujul trebuie să devină un oraș neutru din punct de vedere climatic, susținând că ”acolo unde nu este poluare, este calitate a vieții”.

”Ce îmi propun pentru următorii patru ani? Să menținem Clujul pe primul loc, să fie un oraș de referință în materie de calitate a vieții, să fie un oraș sănătos, un oraș cu locuri de muncă bine plătite, un oraș verde, smart și inovativ, un oraș incluziv în care nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat, un oraș care să îndeplinească obiectivele Uniunii Europene ca până în 2050 să fie neutru din punct de vedere climatic”, a spus Emil Boc.

Purtarea măștii, un gest de patriotism

Primarul Emil Boc consideră că purtarea măștii de protecție este un gest de patriotism și a făcut apel la toată lumea să respecte măsurile de prevenire impuse de autorități. El a declarat că, cea mai mare parte a clujenilor respectă aceste măsuri, ceea ce este un lucru bun.

”Trăim vremuri excepționale și trebuie să avem în vedere măsuri excepționale. Toți suntem în aceeași barcă, nimeni nu este scutit de acest virus, care nu alege după culoarea ochilor, profesie, apartenență politică, avere sau origine socială. Lovește unde găsește un organism bolnav. Nimeni nu este scutit. Gestul nostru responsabil înseamnă mască, distanțare fizică și respectarea igienei. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate. A purta mască înseamnă un gest de patriotism, local sau național, iar prin gesturi se arată solidaritatea”, a spus Emil Boc.

Răspunzând unei întrebări adresate de reporterul Știrile Transilvaniei, Emil Boc a declarat că speră să nu fi nevoie de măsuri mai dure și în niciun caz să nu fie nevoie de un nou lockdown, o carantină care să oprească total activitatea. În acest sens primarul Clujului face apel la toată lumea să respecte cu strictețe măsurile autorităților.

Emil Boc a anunțat astăzi transparentizarea totală a administrației clujene

Începând de astăzi, spune Emil Boc, toate contractele și toate plățile efectuate de Primăria Muncipiului Cluj-Napoca pot fi văzute de către oricine accesează site-ul primăriei, secțiunea Transparență.

”Am lucrat câteva luni la partea de software și a materialelor pregătitoare. Veți găsi, începând de astăzi, pe site-ul primăriei toate contractele de achiziție publică, în special cele din anul 2020, dar vor fi adăugate pe rând și celelalte din trecut. De asemenea, tot începând de astăzi, veți găsi pe site toate plățile efectuate, aferente contractelor de achiziție publică din Primăria Cluj-Napoca. Sunt peste 2547 de plăți începând din luna iulie. Tot ce se cheltuie în primărie veți găsi afișat acolo”, a spus Emil Boc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania