Călătorie de 2 zile în Țara Zarandului

Dacă îți dorești o evadare din agitația orașului, într-un loc în care să te bucuri în tihnă de natură, atunci du-te în Țara Zarandului, în județul Hunedoara. Această zonă pitorească se întinde de-a lungul Crișului Alb, pe versantul nordic al Munților Apuseni. Iată ce poți face timp de două zile pe aceste meleaguri:

Ziua 1: Vizitează Podul Natural de la Grohot, în comuna Bulzești, un pod în stâncă de puterea apei. De aici, îndreaptă-te spre Cheile Ribicioarei, un loccu peisaje bogate în vegetație, aglomerări de stânci și cascade. Poposește apoi la Țebea, la Panteonul Moților, unde vei rememora evenimentele istorice care au pus o piatră grea la temelia poporului nostru. Vizitează Casa Memorială Avram Iancu și Mănăstirea Franciscană din Baia de Criș, iar în satul Crișan vei putea admira o locuință tradițională la Casa Memorială Crișan.

Ziua 2: Oprește-te laBrad, unde se află una dintre cele mai inedite expoziții din țară – Muzeul Aurului. Tot aici vizitează și Muzeul de Istorie Locală și Etnografie, pentru a lua contact cu tradițiile și ocupațiile arhaice din zonă. La Casa Căutătorului de Aur din Stănija, poți lua lecții de căutare a aurului aluvionar, iar la Crișcior îți recomandăm să vizitezi Muzeul Mineral Toda. Nu rata nici Muzeul Textilelor din Băița, pentru a dezlega limbajul codificat al țesăturilor.

Ofertele pensiunilor și hotelurilor din zonă satisfac cele mai înalte așteptări, așa că vei avea de unde alege. În ajutorul tău, a fost creat ghidul digital Discover Hunedoara, un asistent personal de încredere pentru alegerea traseelor, locurilor de odihnă, restaurantelor și atracțiilor de vizitat din județul Hunedoara. Se descarcă gratuit în telefon de aici:

Magazin Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.hunedoaracounty&hl=ro

App Store: https://appadvice.com/app/discover-hunedoara/1480668381

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania