Lucrările de modernizare a străzii Emil Isac, din centrul municipiului Cluj-Napoca, au ajuns la un stadiu fizic de 98%, susține primarul Emil Boc într-o postare pe pagina de socializare. Strada este deschisă circulației, iar lucrările care au mai rămas de executat vor fi în cel mai scurt timp finalizate.

Modernizarea străzii Emil Isac este parte a unui proiect mai amplu de modernizare a unor străzi și piețe din centrul municipiului, proiect finanțat cu fonduri europene. Mai exact, lucrările de modernizare integrează Piața Blaga și străzile Napoca, Petru Maior, Emil Isac și Republicii (până la intersecția cu strada Avram Iancu).

„Acum, strada este deschisă circulației și finalizată în proporție de 98%. Au fost amenajate piste de biciclete (înainte nu existau pe această stradă), marcate cu asfalt pigmentat, au fost instalate rastele pentru biciclete, precum și 6 stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice. Pietonii rămân de asemenea o prioritate în fiecare proiect european, Primăria subliniind importanța pe care o acordăm zonelor pietonale prin programul Walkable City. Pe str. E. Isac trotuarele și noul scuar amenajat sunt finalizate în proporție de 99% și sunt realizate din plăci de granit, cu o grosime de 10 cm. Jumătate din arborii incluși în proiect au fost deja plantați. Pe lângă acestea, au fost amenajate trei zone pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilități. În ceea ce privește traficul auto, carosabilul este 99% finalizat, au fost amenajate zone de liniștire trafic, două locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, precum și o stație de încărcare pentru 2 mașini electrice.” a scris Emil Boc pe pagina de socializare.

După finalizarea 100% a lucrărilor, acestea vor trece în etapa de recepție.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania