Peste 10% dintre unităţile de învățământ preuniversitar din județul Brașov se află în scenariul roşu, cursurile desfăşurându-se exclusiv on-line.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, 41 de unităţi de învățământ şi 11.387 de elevi se află în scenariul roşu. În aceste școli învață 13% din totalul elevilor din județ şi predau 12% din totalul cadrelor didactice. Printre instituţiile de învăţământ care au intrat în scenariul roşu se află toate unităţile şcolare din municipiul Braşov.

“Conform ultimelor date furnizate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Braşov, comunicate şi prin serviciul RO-ALERT, în municipiul Braşov, incidenţa cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depăşit astăzi valoarea de trei la mia de locuitori. În conformitate cu ordinul comun al MEC şi al MS 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, toate unităţile şcolare de pe raza municipiului urmează să intre în scenariul roşu. Facem precizarea că în municipiul Braşov funcţionează 102 unităţi şcolare preuniversitare de stat şi particulare acreditate sau autorizate reprezentând peste un sfert din totalul unităţilor şcolare din judeţ în care îşi desfăşoară activitatea peste 40% din elevii şi cadrele didactice braşovene”, a transmis IȘJ Brașov.

142 de unităţi şcolare din județul Brașov (35,15%) sunt în scenariul galben, hibrid, iar 221 de școli (54,7%), în scenariul verde.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania