Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) organizează în 2 noiembrie, la ora 15.00, vernisajul expoziției ”Epidemiile Clujului”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Expoziția va putea fi văzută pe strada Eroilor din Cluj-Napoca, Instalația 10×10.

Trecând prin ciumă, holeră, variolă, tifos, difterie, sifilis, tuberculoză sau covid-19, expoziția ”Epidemiile Clujului” vă va arăta cum a rezistat orașul tuturor acestor molime, de-a lungul istoriei. Cum se manifestau bolile, cum se protejau oamenii, ce măsuri luau autoritățile, cum arătau leacurile.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, împreună cu Asociația Mvsevm Transilvaniae, va lansa, cu ocazia acestei expoziții, campania ”Se poartă masca. Un trend care a făcut istorie.”

“MNIT, prin specialiștii săi, a documentat totul pentru voi, pentru a putea compara trecutul cu prezentul și pentru a face mai suportabilă situația. Dincolo de toate lucrurile mai puțin obișnuite, există un element comun, indiferent de perioadă și de design: masca. Ieri, azi și mâine, oameni buni: MASCA. Un trend care a făcut istorie și care a salvat vieți”, a transmis echipa MNIT.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania