Primăria Arad intenționează să prelungească perioada de funcţionare a teraselor până în 31 decembrie anul acesta, pentru a veni în sprijinul agenţilor economici afectați de pandemia de COVID-19.

Potrivit reglementărilor actuale, terasele pot funcționa până la 31 octombrie. Măsura de prelungire a funcționării teraselor va fi supusă aprobării în prima şedinţă a noului Consiliu Local Arad.

“În această perioadă dificilă pentru toată lumea şi implicit pentru agenţii economici, am propus ca în prima şedinţă a Consiliului Local Municipal să aprobăm prelungirea perioadei în care terasele vor putea funcţiona în exterior. La fel vor rămâne şi străzile pe care le-am făcut pietonale pe perioadă determinată. În plus, vrem ca procedura de prelungire a activităţii economice să fie cât mai simplă şi să nu fie nevoie de avize suplimentare”, a declarat luni primarul Aradului, Călin Bibarţ.

Strada 1 Decembrie 1918 şi alte câteva segmente de drum au fost închise traficului în ultimul an, pentru a permite ca zonele respective să devină pietonale, cu amplasarea de mese şi umbrele de către agenţii economici. Aceste zone ar fi trebuit, de asemenea, să redevină circulabile pentru autoturisme la 1 noiembrie, însă vor rămâne pietonale cel puţin până la 31 decembrie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania