Oraşul Huedin şi cinci comune din județul Cluj intră de miercuri în scenariul roşu, fiind depășit pragul de trei persoane infectate cu COVID-19 la mia de locuitori.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Având în vedere că rata de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori în oraşul Huedin şi în comunele Apahida, Baciu, Borşa, Chinteni şi Jichişu de Jos, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a aprobat astăzi Hotărârea nr. 67, prin care s-a dispus ca începând cu data de 28.10.2020, ora 00.00, pe o perioadă de 14 zile, să fie aplicate următoarele măsuri, pentru implementarea prevederilor H.G. nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României: se instituie obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, a anunțat Prefectura Cluj.

Restaurantele, cafenelele şi instituţiile de cultură îşi suspendă activitatea cu publicul în interior, iar cursurile şcolilor vor fi susţinute doar online.

În prezent, în judeţul Cluj sunt 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, în care incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 depăşeşte 3/1.000 de locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania