Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veștea, a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare pentru proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Valoarea totală a proiectului aprobat este de 45,5 milioane de lei, distribuită astfel: Județul Brașov – 116.176,00 lei (sumă alocată pentru informare și publicitate, management de proiect, audit financiar, conform ghidului solicitantului); Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – 24.036.436,41 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente şi aparatură medicală, inclusiv pentru dotarea unităţii modulare de ATI); Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov – 8.415.484,09 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură și materiale medicale); Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov – 6.142.536,63 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură şi materiale medicale, precum și management de proiect); Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov – 2.165.079,16 lei (sumă destinată achiziţiei de materiale medicale); Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov – 4.657.734,64 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură și materiale medicale).

Astfel, fondurile pe care Consiliul Județean Brașov le-a alocat în cursul acestui an spitalelor aflate în prima linie a combaterii pandemiei vor fi recuperate în totalitate.

„Chiar de la începutul crizei sanitare, pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public la criza COVID-19 am decis că se impune de urgență dotarea corespunzătoare cu echipamente și materiale de strictă necesitate a spitalelor din subordinea noastră, astfel încât serviciile medicale să se poată desfăşura în condiții optime și de maximă securitate, pacienţii să aibă acces la cele mai bune şi mai sigure condiţii, iar normativele în vigoare să poată fi respectate. Mă bucur că avem posibilitatea să recuperăm din bani europeni alocările bugetare pe care le-am făcut pentru limitarea răspândirii virusului. Avem în lucru încă un proiect similar, deoarece să atragem cât mai multe fonduri eupopene pentru care suntem eligibili în cadrul POIM”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania